Arkiv

Admin

Bjørndal frivilligsentral

Bjørndal grendehus (foto: Sven Brun)

Bjørndal grendehus
(foto: Sven Brun)

Bjørndal frivilligsentral holder til i Bjørndal grendehus i Meklenborgåsen 114. Etter at frivilligsentralen ble etablert med støtte fra Departementet og huseierforeninger, boligsammenslutningerboligbyggerlag  m.v. på Bjørndal, har huset fått en ansiktsløftning med maling, nytt gulvbelegg og nytt kjøkken.

Frivilligsentralen organiserer og støtter aktiviteter i regi av frivillige.

Onsdager kl 11 til 14 er det treff med onsdagskafé, bl.a. for barselkvinner på grendehuset. For barna er det mini- og maxi -klubb noen ganger i semesteret på grendehuset, eller ved Bjørndal skole når det er diskotek.

Om sommeren arrangerer frivilligsentralen Bjørndal sommerfestival.

I tillegg til å ha ansvaret for egne aktiviteter, kan frivilligsentralen bistå de som ønsker å treffe likesinnede for å starte med aktiviteter, finne lokaler, søke støtteordninger m.v.

Frivilligsentralen mottok Nærmiljøprisen fra Bjørndal boligsammenslutning under sommerfestivalen i 2012. Se oppslag i dittOslo her.

Frivilligsentralen organiserer utleie av Bjørndal grendehus til enkeltpersoner som vil feire personlige begivenheter og til lokale foreninger som ønsker et tilholdssted for deres aktiviteter.

Frivilligsentralen har en egen nettside: http://bjorndal.frivilligsentral.no/ og er for øvrig omtalt av Selvaag i forbindelse med et boligprosjekt på Bjørndal.

Bjørndal frivilligsentral jobber også politisk, f.eks. med dialogmøter. 26.08.2015 ble det holdt et dialogmøte med politikere der 16 politikere og 45 beboere deltok.

[wpfilebase tag=browser id=8 /]