Arkiv

Admin

Bjørndal idrettsforening (BIF)

Den største og mest betydningsfulle organisasjonen på Bjørndal må vel sies å være Bjørndal Idrettsforening og det er vanskelig å tenke seg Bjørndal uten BIF. BIF er blitt beskrevet som «navet» på Bjørndal.

BIF ble stiftet 21. mars 1996 av engasjerte foreldre som ønsket et idrettstilbud i nærmiljøet og foreningen er medlem av Norges idrettsforbund gjennom Oslo idrettskrets.
Idrettsforeningen har egen hjemmeside med oversikt over de ulike tilbudene.
BIF sin hovedmålsetting er å drive idrett for alle som har lyst, tilpasset forventninger og nivå.
Bjørndal Idrettsforenings motto er ”Idrett for alle” og skal i henhold til formålsparagrafen drive organisert og uorganisert idrettsaktivitet og gi sunne og positive oppvekstsvilkår i nærmiljøet basert på frivillighet, demokrati og likeverd. Det skal fokuseres på at idrett er gøy.

BIF holder til i idrettsparken sentralt på Bjørndal med adresse Seterbråtveien 4. Parken ligger oppå det som opprinnelig var en gammel søppelfylling. Her finner vi et lite klubbhus over to etasjer og flere containere med sportsutstyr. Klubbhuset kan leies/lånes ut og natteravnene på Bjørndal har base i 2. etasje som de går ut fra fredag kveld.
På Meklenborgbanen er det grus-, gress- og kunstgressbaner for fotball, friidrettsanlegg og tennisbaner. BIF har egen løypemaskin og det kjøres opp flotte skiløyper i nærområdet. På vinterstid lager en egen isleggingsgruppe skøytebane. Lengst nord i anlegget er det en flott akebakke og helårs hoppbakke. Innendørs trening foregår i Bjørnholthallen og på Bjørndal og Seterbråten skole.
Om noen mangler ski eller skøyter, er det ikke noe problem. Foreldrevakter holder kiosken i klubbhuset åpen hver ettermiddag unntatt fredag samt lørdag og søndag på dagtid, og da kan man også låne ski, skisko, staver eller skøyter og hjelm uten at det koster noe.
Klubben har en fast ansatt daglig leder som er tilgjengelig med kontortid i klubbhuset på hverdager mellom 8.00 og 15.30.
De aller fleste aktivitetene er foreldredrevet og avhengig av frivillige som stiller opp.
Alle medlemmer må betale medlemsavgift og utøvere betaler treningsavgift som bl.a. dekker forsikring.

Tilbudet omfatter (med forbehold for endringer):
– Allidrett
Foreldredrevet fra det året barna fyller 5 til de fyller 9 med lek og ulike idretter ute og inne. Treningstidene er mandag for barn født i 2008, tirsdag for barn født i 2007 og har begynt på skolen, onsdag for barn født i 2006 og torsdag for barn født i 2005.

Siste året er de ulike særidrettene inne og gir smakebiter på de tilbud som finnes etter allidretten.
– Fotball
Foreningen har egen ansatt trener og disponerer en kunstgressbane og flere grusbaner
– Håndball
I Bjørnholthallen er det tre håndballbaner som idrettsforeningen disponerer deler av tiden.
– Bordtennis
BIF disponerer lokaler med flere bordtennisbord i brakkene overfor klubbhuset og på Seterbråten skole.
– Ski
Skigruppa arrangerer hvert år flere skirenn og det siste er Arne Lies minnerenn oppkalt etter Arne Lie en primus motor i idrettsforeningen.  Det holdes også teknikk -kurs, smørekurs m.m.
– Sykkelgruppa
Det er gode forhold for terrengsykling i områdene rundt Bjørndal.
– Voksengruppa
Voksengruppa er utgått fra skigruppa og trener sammen med jogge-/gåturer tirsdag ettermiddag og søndag formiddag.
– Friidrett
Klubben har en løpebane og sandgrop i idrettsanlegget.
– Klatring
Det er en 13 meter høy klatrevegg i Bjørnholthallen som klatregruppa benytter.
– 60+
Torsdag kl. 11.00 går en gruppe tur eller arrangerer utflukter og disse er åpne for alle, uavhengig av medlemskap. Til tross for navnet, er det ingen aldersgrense.
– Cricket
August 2013 åpnet to cricketpitcher i idrettsanlegget.

Årvisse arrangementer i regi av BIF er karusellrenn på ski, Fargerik fotball som har vært arrangert samtidig med Bjørndal sommerfestival, BIF –cup (fotball) om høsten og BIF  -festen for alle som er har verv i BIF. Om sommeren er det tilbud til barn om ulike aktiviteter, som f.eks. fotballskole, håndballskole, idrettsskole, klatreskole o.l. Videre har klubben et samarbeid med skolene på Bjørndal, og arrangerer bl.a. vintersportsdag m.m.