Arkiv

Admin

Ting å gjøre

Her er litt av hvert av informasjon om Bjørndal

Behov for lokaler:

Bjørndal grendehus (Meklenborgåsen 114) driftes av Bjørndal Frivilligsentral. I hovedetasjen er det en storsal, som kan deles av med skillevegger, garderobe, toaletter og et kjøkken med dekketøy til 80 personer. Det er et loft med biljardbord og sofakrok. I kjelleren er det et møterom med plass til 8 personer.
Bjørndal Idrettsforening sitt klubbhus i idrettsparken har et møterom på loftet (inngang til venstre for hovedinngangen) og hovedrommet i første etasje. Det leies ut til sameiemøter, generalforsamlinger, årsmøter i foreninger, barnebursdag, kurs etc. og prisen pr. 1.1. 13 er 600 kroner.
Granberg borettslag har et grendehus til utleie for beboere på Granberg.
Nyjordet Vel har også et lite grendehus.
Gamle Klemetsrud Skole ligger i rundkjøringen ved krysset Enebakkveien og Ljabruveien, og er mulig å leie.

Ting å gjøre:

Bjørndal er omgitt av fine turområder og historiske steder. I Grønliåsen går både Oldtidsveien og Kongeveien. Der er det også flere gravhauger. Om man går over broa over Europaveien, og videre langs kjerreveien, kommer man etter hvert til en lang nedoverbakke. På hver side er det en grop, og dette er gamle ulvegraver.  

I idrettsparken er det en stor container full av ski og skøyter til utlån. Frivillige vanner banen ved klubbhuset i idrettsparken slik at det blir skøyteis. Fra idrettsparken er det oppkjørte løyper og lysløype. Det er mulig å ta turen til Stallerudhytta der Sofiemyr speidergruppe har servering søndager i skisesongen.  Videre er det mulig å gå til Sandbakken med servering både sommer og vinter og dyr om sommeren. Ellers prepareres akebakken lengst syd i Idrettsanlegget, til glede for både store og små.

 Ved klubbhuset i idrettsparken er det en grill og benker tilgjengelig. Ellers er det mulig å ta turen langs Enebakkveien til Stensrudtjern som ofte har de beste badetemperaturene, store gressflater, grill og noen benker. Frister det mer med saltvann, er Hvervenbukta en perle som ikke ligger langt unna. For de som er interessert i ridning og/eller  dyr, har Søndre Ås  Gård flere tilbud. På Ekebergsiden ligger EKT Rideskole og Husdyrpark.  Går interessen i retning av trail og terrengsykkel, har Osloungdommens Motorsenter flere tilbud.

Handlemuligheter og tjenester:

Ved Bjørndal torg har vi en Rimi -butikk, tyrkisk matvarebutikk, Bjørndal Kebab og Pizza og en frisørsalong. Der ligger også Bjørndal legekontor. Lengre ned i Slimeveien, ligger en Rema -butikk og Orring Byggvare.  Bjørndal helsestasjon ligger ved Blakkens vei på Lofsrud. Nærmeste kjøpesenter er Senter Syd på Mortensrud der Mortensrud torg også ligger. Om man kjører utover Enebakkveien, kommer man til Havaristen, en butikk som selger ut varer fra partier som har havarert (konkurs, brann, vann m.m.). Om man kjører sørover til  Vestby, kommer man til Norwegian Outlet som selger merkeklær til rabattert pris.