Arkiv

Admin

Follobanen – uke 7

JBV-150Jernbaneverket ønsker på denne måten å gi ytterligere informasjon om aktuelle aktiviteter på vårt anleggsområde på Åsland den kommende uken. Det er viktig for Follobaneprosjektet å holde god kontakt med nabolaget under utbyggingen av Follobanen, som blir innerste del av InterCity-utbyggingen sørøst for Oslo.
Dette er blant aktivitetene på Åsland fra og med mandag 10. februar til og mandag 17. februar:

Skog tas ned ved Myrer gård

Strøm må til for å bygge og drive jernbane – og strøm må til for en mulig utbygging av ny bydel Gjersrud-Stensrud. I dag starter Jernbaneverket arbeidet med skaffe mer plass i området rett nordøst for dagens hesteinnhegning ved Myrer Gård i forbindelse med den planlagte byggingen av en transformator- og omformerstasjon. Arbeidet skjer med motorsager for å støye minst mulig.

Tilbud om støytiltak

Mange av dere har allerede mottatt tilbud om støytiltak som Jernbaneverket gjerne vil forsterke boligene deres med. Dette er blant annet nye og forsterkede vinduer og ventiler. Multiconsult har på vegne av Jernbaneverket vært på befaringer og foreslått tiltak. De resterende tilbudene blir sendt ut i løpet av kort tid.

Sikring av grunnvannet

Også denne uken skal Østfold Brønnboring/Bioforsk, på vegne av Jernbaneverket, fortsette arbeidet med å bore brønner for å overvåke grunnvannet. Det skal bores fem brønner til over tunneltraseen mellom Bjørndal og Taraldrud.

Kartlegging og kvalitetsprøver av drikkevannsbrønner

Jernbaneverket fortsetter arbeidet med å kartlegge og ta vannkvalitetsprøver av drikkevannsbrønner på Åsland kommende uke. Berørte er varslet skriftlig og BioForsk gjennomfører arbeidet på vegne av Jernbaneverket.

Fra dør til dør på Bjørndal

Jernbaneverket ønsker et godt samarbeid om Follobaneutbyggingen. Torsdag denne uken tar Kathrine Kjelland, kommunikasjonsleder, Bente Pladsen Gussiås, byggeleder støytiltak Åsland, og Jon Amtrup, kommunikasjonsrådgiver og nabokontakt, en runde i nabolaget på Bjørndal fra klokken 13.00 og utover ettermiddagen for å få eventuelle innspill fra dere. Gi gjerne beskjed hvis dere ikke ønsker at vi ringer på. Vi vil ha synlige vester på oss – ta kontakt. Vi når ikke alle boliger i denne omgang, men følger opp også på et senere tidspunkt.

Hafslund – mer strøm

Det blir sprengning i kabeltraseen på Åsland, nærmere bestemt i skogen opp mot utgravningene, denne uken. Arbeidene skjer kun på dagtid. Hafslund legger strømkabel til Follobanen og til en fremtidige ny bydelen Gjersrud-Stensrud.

Vann- og avløpsetaten, Oslo Kommune

Det vil pågå sporadisk pigging på dagtid på traseen ved Klemetsrud kirke. Dette er Vann- og avløpsetatens prosjekt for å forsterke vannforsyningen til Ski.

Kontakt

Kommunikasjonsrådgiver/nabokontakt: Jon Amtrup, epost: jon.amtrup@jbv.no, telefon 932 28 926.
Byggeleder støytiltak Åsland, Bente Pladsen Gussiås, epost: bente.pladsen.gussias@jbv.no , telefon 976 46 669.

Informasjonsbrev

Du/dere som får dette informasjonsbrevet har meldt dere på ved å gi deres epost-adresse. Vennligst si fra til naboer og andre som også kan ha interesse av å melde seg på. De kan sende epost til follobanen@jbv.no merket “Åsland”.  Hvis enkelte ikke har epost, kan de gjerne ringe oss slik at JBV kan sikre dem informasjonen på annet vis.

Fakta om Follobanen

Follobaneprosjektet blir innerste del av InterCity-utbyggingen sørøst for Oslo. Det nye dobbeltsporet fra Oslo S til kollektivknutepunktet Ski, er Norges største landbaserte prosjekt. Prosjektet omfatter blant annet bygging av landets lengste jernbanetunnel og ny, moderne stasjon og kollektivknutepunkt på Ski.

Mer informasjon om Follobaneprosjektet: www.jernbaneverket.no/follobanen

1 comment to Follobanen – uke 7

  • Sven Brun

    Jernbaneverket melder i dag om flere støyende aktiviteter ved Åsland og Maurtuveien:
    «Onsdag (i dag) må entreprenøren dessverre pigge i stein fra klokken 12.00 til 19.00 på traseen mellom Klemetsrud kirke og pukkverket. Dette er Vann- og avløpsetatens prosjekt for å forsterke vannforsyningen til Ski.»

    Ellers har vi naboer i Åslandveien denne uken opplevd økende aktivitet på Åsland med motorsag, lastebiler og gravemaskin.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.