Arkiv

Admin

Follobanen – uke 51

Utsikft fra Åslandveien mot riggområdet. Støygjerdet fra 1991 er planlagt fornyet. (foto: Sven Brun)

Utsikt fra bolig i Åslandveien med øvre nivå på riggområdet øverst.
(foto: Sven Brun)

Dette er blant aktivitetene på Åsland fra mandag 16. desember til 20. desember 2014:

Asfaltering på anleggsområdet

Arbeidene med veien mellom øvre og nedre nivå på anleggsområdet fortsetter. Veien blir asfaltert denne uka hvis været holder. Entreprenøren holder ennå på med å sette opp tørrmur og grøfte nedre del av anleggsområdet. Ellers fortsetter sprengningene i tunnelløpene, og stein fra tunnelene blir kjørt ut og lagt på anleggsområdet. I det sørgående løpet har vi sprengt ut 401 meter, og i det nordgående 332 meter. Vi er i mål når hvert tunnelløp er tusen meter. Arbeidene med amfibiedam på Vefald-tomta fortsetter.

Transformatorstasjonen reiser seg

Byggingen av transformatorstasjonen fortsetter. Dette er arbeider som ikke støyer.

Nye uteplasser for enkelte beboere

Noen av beboerne på Åsland og Beveråsen får støyskjermede uteplasser. Jernbaneverket holder nå på å utarbeide tegninger for disse i samarbeid med konsulenten, Multiconsult. Når tegningene er ferdige, vil disse inngå i avtaledokumentet. Jernbaneverket vil ta kontakt med den enkelte beboer før avtaledokumentet sendes ut. Dette vil gjøres i løpet av januar.

Julefreden senker seg fra helgen

Anleggsarbeiderne tar juleferie fra 20. desember, og starter opp arbeidet igjen 5. januar. Det betyr at det ikke blir aktivitet på anleggsområdet, annet enn vakt/beredskap. Området blir stengt og låst. For dere som er naboer til anleggsområdet, blir det sikkert godt med litt roligere dager i julehøytiden. Vi ønsker alle leserne våre en fredelig jul, og så høres vi igjen i januar 2015.

Sms-varsling om sprengning

Ønsker du sms-varsling kort tid før hver sprengning, melder du deg på ved å sende sms-melding med teksten ÅSLAND UTE eller ÅSLAND TUNNEL til telefonnr. 26112. Du kan melde deg på begge. Er du påmeldt, men ønsker å melde deg av, sender du sms-melding ÅSLAND UTE STOPP og/eller ÅSLAND TUNNEL STOPP (avhengig av hvilken tjeneste du abonnerer på) til telefonnr. 26112. Tjenesten er gratis.

Kontaktinformasjon Jernbaneverket

–    Kommunikasjonsrådgiver og nabokontakt tunnel/Åsland, Helen Karlsen: e-post helen.karlsen@jbv.no, telefon 900 12 715.
–    Byggeleder støytiltak Åsland, Karl Erik Gran: e-post karl.erik.gran@jbv.no, telefon 909 81 770.
–    Vakttelefon Åsland: telefon 479 74 571 (direkte kontakt med våre ansatte på anleggsområdet).

Påmelding informasjonsbrev

Du som får dette informasjonsbrevet, har meldt deg på ved å gi oss din e-postadresse. Vennligst si fra til naboer og andre som også kan ha interesse av denne informasjonen. De kan melde seg på ved å sende e-post til follobanen@jbv.no merket “Åsland”.  Hvis noen ikke har e-post, kan de ringe oss og få informasjonen på annet vis.

Fakta om Follobanen

Follobanen blir innerste del av InterCity-utbyggingen sørøst for Oslo. Det nye dobbeltsporet fra Oslo S til Ski er Norges største samferdselsprosjekt. Prosjektet omfatter byggingen av det som blir landets lengste jernbanetunnel på 20 kilometer og nytt kollektivknutepunkt på Ski. Follobanen skal være ferdig i slutten av 2021. Mer informasjon finner du på våre internettsider www.jernbaneverket.no/follobanen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.