Arkiv

Admin

Nytt år, nye muligheter.

Den samlede Bjorndal.no-redaksjonen utvidet med ildsjelen Lars Trælvik i midten. (foto: Erik Logstein)

I året som vi har lagt bak oss, har det vært mye forskjellig som har opptatt oss på Bjørndal. Det er flott at så mange legger ut informasjon om aktiviteter og tilbud på Facebooksiden «Det skjer på Bjørndal» som nå har hele 2 550 medlemmer. Med så mange aktive bidragsytere og lesere, er det også grunn til å berømme folk for å legge ut ting som i all hovedsak er av interesse for mange, unngå spam og unødige kommentarer.

Direktebuss til Oslo sentrum i rushtiden har engasjert mange, og der noen ildsjeler har ledet an i arbeidet og klart å få bussen tilbake. Det er fantastisk og viser at det nytter. Tusen takk! Bussruten skal imidlertid evalueres, og hvor mye bussen blir brukt, avgjør om vi beholder den. Aksjonen har en egen Facebookside.

En annen sak som har engasjert en del, er Jernbaneverket (som nå heter Bane NOR) sine arbeider med den nye Follobanen, der flere av oss har vært plaget med støy fra sprengningsarbeidene, tunellboremaskinene og fra anleggsområdet på Åsland. Der er det en offisiell Facebookside og en lukket gruppe opprettet av berørte av Follobaneutbyggingen. For øvrig har Bane NOR en nettside.

Gjersrud-Stensrud er Oslos siste ubebygde område, og flere på Bjørndal kjenner kanskje best til Stensrudtjern som er en flott badeplass. I desember ble områdereguleringen godkjent av bystyret, men det er fortsatt ikke bestemt hvor mange boliger som skal bygges eller hvilket kollektivtilbud det skal bli. Reguleringene ble godkjent for at Follobanen skal kunne lagre massene fra tunellboremaskinene (TBM) på et større område enn de tidligere har fått tillatelse til. Grunneierne i området har protestert mot planen, som vil legge bl.a. Holstad gård under TBM -massene. Det er for øvrig usikkert om massene vil bli tilstrekkelig stabile til at det noen gang vil være mulig å bygge i området.

Søppel og løse hunder og deres etterlatenskaper er for øvrig noe som opptar folk, og en gjenganger i kommentarfeltene på Facebooksiden «Det skjer på Bjørndal», og nå sist, oppskyting av raketter utenom nyttårsaften og rester etter nyttårsfeiringen. Noen synes det kan bli litt mange negativt vinklede innlegg om det samme, og hvis det er mulig å komme med et ønske, er det innlegg om forslag eller tiltak for å løse problemet, at området er ryddet o.l. (evt. med et lite sidespark til de som har forsøplet, men uten å henge ut enkeltpersoner) 🙂 .

Av nye positive ting på Bjørndal, er det at noen som fulgte sjakk -VM ønsket å spille sjakk sammen med andre i nærområdet, og inviterte andre sjakkinteresserte til å møtes mandager på biblioteket på Bjørnholt. Dette oppfordres flere til å gjøre om det er noe man liker, for det viser seg gjerne at det er flere som har felles interesser. Det er også mulig å søke om økonomisk støtte fra en rekke steder om det er behov for midler.

Ellers er det mange faste aktiviteter som foregår på Bjørndal gjennom året, i regi av Bjørndal Idrettsforening, Frivilligsentralen, Bjørndalskolenes musikkorps, Natteravnene, Bjørndal barne- og ungdomsteater, Bjørndal aktivitetshus, Menigheten, Husflidslaget, Bjørndal viseklubb, Seop Singers, Foreldrenes arbeidsutvalg ved skolene  m.fl. og dette spenner fra teaterforestillinger, konserter og 17. mai -arrangement til skirenn og Gudstjenester. I årstiden vi er inne i, er det grunn til å fremheve Bjørndal idrettsforening som lager skøytebane, kjører opp løyper, produserer snø med egen snøkanon, arrangerer skirenn og har åpent klubbhus. Alle vet vel at det er mulig å låne ski og skøyter helt gratis i Bua?

Det er grunn til spesielt å nevne Bjørndal Frivilligsentral som holder til på Grendehuset, Meklenborgåsen 114 og som har en rekke tilbud som babytreff, visekvelder og ungdomsklubb. Daglig leder Nina har oversikt over de fleste tilbud på Bjørndal og i bydelen, støtteordninger og administrerer utleie av Grendehuset. Jo flere som har mulighet til å bidra til aktiviteter, jo flere tilbud er det mulig å få på plass.

Det som ligger foran oss i 2017, er et planforslag om å legge politiets beredskapssenter til Taraldrud gård, som ligger rett sør for Bjørndal. Mens det har vært informasjonsmøter mm. for innbyggerne i Ski og Oppegård, har Oslo og Bjørndal ikke fått noe informasjon eller invitasjon til å uttale oss, enda det er sannsynlig at vi på Bjørndal vil merke mest av evt. støy fra skytebane, helikopter, øvelser m.m. I tillegg er det planlagt øvingsområde i Taraldrudåsen der mange fra Bjørndal går tur, lufter hundene, plukker bær og trener. Justisdepartementet har lagt ut informasjon om beredskapssenteret og dokumentene i tilknytning til dette.

Noen politikere har foreslått å flytte biblioteket på Bjørnholt til Mortensrud slik at biblioteket på Bjørnholt blir et rent skolebibliotek. Det vil sannsynligvis innebære at befolkningen ikke kan låne bøker m.m. på Bjørnholt og at det ikke lengre blir filmvisning, lesestund, aktivitetskvelder m.m. på biblioteket vårt. Hvis vi ønsker å beholde biblioteket på Bjørnholt, bør vi nok engasjere oss i saken.

For øvrig er det flere saker som venter på en løsning, som en ny vei opp til Bjørndal. Det er sårbart med bare en vei og der busser uten piggdekk skal ta seg opp bakkene i Slimeveien på vinterføre. Planene om en ny veiforbindelse mellom E6 og Trollstien ved et nytt Åsland -kryss, er foreløpig lagt på is.

I saker som angår mange og på tvers av vel- og huseierforeninger m.m. er BBS (Bjørndal Boligsammenslutning) det eneste organet som representerer oss på Bjørndal i fellesskap. Dessverre er fortsatt ikke alle huseierforeninger, boligsammenslutninger m.m. medlem der, og jeg oppfordrer alle å sjekke ut om deres forening er medlem og evt. foreslå at man blir medlem om man ikke alt er det. Det er viktig for å vise oppslutning og slik få gjennomslag i saker som angår oss alle.

Vi i redaksjonen ønsker alle på Bjørndal et riktig God Nytt År!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.