Arkiv

Admin

Snøen som falt i fjor

For ganske nøyaktig ett år siden, 16. januar 2018, kom det masse snø på Bjørndal. Bussene fikk store problemer med å komme seg frem og til slutt ble all kollektivtransport til og fra Bjørndal stoppet. Folk måtte gå fra Hauketo og fra Mortensrud for å komme seg hjem. I etterkant sendte Redaksjonen i Bjørndal på nett et brev til Ruter og spurte blant annet om hva som ble gjort for å forberede seg på snøfallet og hvordan en lignende situasjon vil bli håndtert i fremtiden. Vi fikk ganske raskt et ganske utdypende svar fra Ruter, men så ble det ikke  flere større snøfall og dermed var spørsmålet ikke så aktuelt lengre. Nå derimot, er det meldt både kuldegrader og snø, så det er mer interessant å få vite hvilken beredskap Ruter har.

I brevet skriver Ruter bl.a. at de har fått bekreftet at det er kjettinger i alle bussene og at sjåførene vet hvordan de brukes. Ved at de har fått det bekreftet, er det sannsynlig at de har spurt selskapene som kjører rutene og fått det til svar, men uten nødvendigvis å ha sjekket det selv. Videre skriver Ruter at et tiltak de planlegger å gjennomføre ved lignende hendelser i fremtiden, er i større grad å omprioritere materiell for å mate skinnegående kollektivtrafikk. Brevet som helhet ligger vedlagt og der fremgår også de spørsmålene som ble stilt.

Så får vi se om beredskapen er bedre i år slik at vi forhåpentligvis slipper å oppleve noe tilsvarende igjen. Dersom det f.eks. skulle vise seg at en buss ikke har kjettinger, så er det mulig å melde tilbake til Ruter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.