Arkiv

Admin

Bjørndal idrettsforening (BIF) med stor aktivitet

BIF

Torsdag 23. mars 2023 hadde Bjørndal idrettsforening (BIF) sitt årsmøte i klubbhuset i idrettsparken.

Årsmøtet i Bjørndal idrettsforening dokumenterte stor aktivitet og sunn økonomi. Av satsningsområdene kan nevnes betalte ungdomstrenere, gratis inngang i Bjørnholthallen (åpen hall) og egen jentesatsning.
Elisabeth Fredheim Faanes ble gjenvalgt til leder.
Soliman Sarwar ble takket av etter lang og god innsats for klubben.

Det var interessant å få være til stede og høre om alt det som idrettsforeningen vår får til her på Bjørndal. Dette er ikke forsøk på å gi noe fullverdig referat fra årsmøtet, men noen høydepunkter.

700 medlemmer med allsidige aktiviteter

Idrettsforeningen har rundt 700 medlemmer og vi fikk høre om allidretten, driften av fotballgruppa, håndballgruppa, ski/sykkelgruppa og BIF klatring. Allidretten, som gjerne er barnas første møte med idrettsforeningen, gir de yngste barna en prøvesmak på mange ulike idretter, kombinert med lek og moro. Håndballgruppa har hele 14 lag og har vunnet årets inkluderingspris. Prispengene ble brukt til å ta alle håndballspillerne med på badeland under Fredrikstad cup. Ellers klarer BIF å tilby «åpen hall» slik at det er gratis å komme inn under turneringer mv. – som første klubb i Norge? Ski- og sykkelgruppa har ca. 25 medlemmer, og har arrangert flere sykkelritt. Fotballgruppa har nylig fått på plass et eget A-lag. Fotballtrener Vu An Dominico, som nå trener juniorlaget, ble kåret til årets trener i Oslo i 2022 – imponerende!

Daglig leder i BIF, Bjørnar Skogvoll, ledet årsmøtet.
Daglig leder i BIF, Bjørnar Skogvoll, ledet årsmøtet.

Klubben satser mye på utvikling. BIF har bl.a. flere betalte trenere og gir slik ungdom på Bjørndal mulighet til å tjene egne penger. Det satses på jentene med eget jenteprosjekt og ble arrangert GirlPowerCup i mai, som var en suksess. Også om sommeren er det aktiviteter i regi av BIF, med sommeridrettsskole, Tine fotballskole og Sommerleir klatring.

Vaktmester og rehabilitering

Nytt av året er at det er ansatt en vaktmester i 40% stilling, som bl.a. har gitt klubbhuset et ansiktsløft med nymalte vegger. Bymiljøetaten er i gang med å rehabilitere fotballbanene.
Klubben har en anleggsgruppe med voksne som gjør en god innsats. Arbeidsoppgavene er alt fra å måke snø, hugge trær, til å ordne med nye griller og bygging av fotballbrakker. Hvis det er noen nevenyttige på Bjørndal som vil ha en meningsfull fritid sammen med andre, så er det plass til flere.

Et forslag til årsmøtet var at ungdommen skulle få en sterkere posisjon. Mens det tidligere har vært én ungdomsrepresentant i hovedstyret, så ble det på årsmøtet bestemt å opprette et eget ungdomsutvalg med representasjon i hovedstyret.

Økonomi

Fra at klubbens økonomi var svært dårlig for kun få år siden, har den nå en solid økonomi. Medlemsavgiften (kr. 100,-) og treningsavgiften (mellom 1100,- og 2600,-) ble videreført som i 2023. De som er aktive i flere idretter, betaler kun én treningsavgift. Denne fordelen har vært gjeldende til fylte 14 år, men ble på årsmøtet utvidet til å gjelde til fylte 16 år.

Soliman Sarwar takket av etter 15 år!

Elisabeth Fredheim Faanes ble gjenvalgt til leder i BIF. Gratulerer! Soliman Sarwar ble takket av etter hele 15 år i hovedstyret, med gode ord om den innsatsen han har lagt ned. Ikke bare har han brukt mye tid på og i klubben, men firmaet, Privatmegleren, har også vært en viktig sponsor for BIF. Soliman sa også noen ord, bl.a. om hvor viktig Bjørndal Idrettsforening har vært for han i disse årene. Han er ikke helt ute av foreningen siden han ble valgt inn i valgkomitéen til BIF.

Soliman ble takket av med gode ord for alt han gjort for og i klubben. Han fikk også et bilde av seg selv og noen typiske Soliman-sitater, som «Det fikser jeg!»
Soliman ble takket av med gode ord for alt han gjort for og i klubben.
Han fikk også et bilde av seg selv og noen typiske Soliman-sitater, som «Det fikser jeg!»

Det er et ønske at flere av foreldrene og andre frivillige engasjerer i Bjørndal idrettsforening, for da er det mulig å skape enda flere aktiviteter for barn og unge.

Les mer om aktivitetene til Bjørndal idrettsforening her:
https://www.bjorndal-if.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.