Arkiv

Admin

Offisiell åpning av cricketpitchene

P8224245b22. august var det offisiell åpning av de to cricketpitchene ved tennisbanene i Bjørndal Idrettspark. Pitchene har riktignok allerede vært i bruk en uke eller to, så det er tydelig at dette er et tilbud som var etterlengtet. Det er også satt opp nye tribuner ved øvelsesbanen og det finnes planer for senere utvidelse av anlegget.

For de som ikke kjenner til cricket som idrett kan det kanskje være lurt å ta en titt på hva Wikipedia skriver om sporten.

På åpningen fikk vi høre at cricket er en voksende idrett i Oslo-området, med 36 registrerte klubber og 2 381 aktive spillere. 534 av disse spillerne kommer fra Søndre Nordstrand. Det som kanskje er litt overraskende for mange er at 135 av disse 534 er jenter. Det er mening at særlig barn, unge og jenter skal ha førsterett til å benytte anlegget på Bjørndal.

P8214100b

Tidligere leder av bydelsutvalgets, Shanhbaz Tariz, sa i sin tale at han var glad for at vi endelig hadde fått en øvingsbane for cricket på Søndre Nordstrand. Dette er takket være investeringsmidler fra Oslo Sør-satsingen og samarbeidet mellom stat og kommune. Oslo Sør-satsingen, bydelspolitikere, Bymiljøetaten og Norges cricketforbund har alle vært sentrale for å realisere planene.

Nestleder i kretsstyret i Norges idrettsforbund, Christin Sund, la i sin tale vekt på hvor viktige foreldre er forbindelse med igangsettelse og drift av lokale idrettsanlegg.

Khalid Mohmood fra Norges Cricketforbund, og leder av den eldste cricketklubben i Oslo, fortalte at det er vanskelige forhold for de som spiller cricket. På grunn av manglende anlegg og mange spillere får mange bare to timer i uka til trening. Han var derfor svært glad for det nye anlegget på Bjørndal.

Representanten for Bjørndal idrettsforening fortalte at slagordet for BIF er «Idrett for alle». Nå mente han at Bjørndal idrettsanlegg kunne leve opp til dette slagordet med bl.a. hoppbakke i sør og ny cricketbane i nord.

På åpningen kunne byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen, røpe at de nå har sendt forslag til bystyret om en landslagsarena på Mortensrud. Byråden lovet at han ville fortsette å utrede detaljene for anlegget slik at det kanskje kunne stå ferdig så snart som i 2015. Dermed vil landslaget i cricket endelig kunne spille landskamper i Norge ved at de får et cricketanlegg med internasjonale mål, klubbhus og fasiliteter som er nødvendige for internasjonale kamper. Også på Gjersrud-Stensrud vil det bli vurdert mindre treningspitcher for cricket.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.