Arkiv

Admin

Forberedelser til Follobanen

Jernbaneverket er i full gang med forberedelser til Follobanen på Åsland.

Her foretas det målinger for å kunne forhindre at arbeidet med Follobanen skal gjøre skader på hus.

P8224200b
P8224201bEn rekke boliger på Bjørndal har fått montert stifter på sidene av huset og målinger er nå igang. Nøyaktighet på målingene er en millimeter slik at selv små forskyvelser og setningsskader skal kunne oppdages.

Målingene som gjøres nå er for å kunne få et riktig referansepunkt før arbeidet starter opp. Siden vil det bli gjort gjentatte målinger for å kunne fange opp dersom bygninger får forskyvelser og setninger forårsaket av rystelser ved sprengningsarbeid eller annet arbeid.

I tillegg vil det bli gjort kartlegging av bl.a. rystelser og støy når arbeidet på Åsland kommer i gang. Mange har også observert at det har vært gjort prøveboring i grunnen for å kartlegge både kvalitet på berggrunn og mulige forurensninger i grunnen.

P4013875b

På Åsland-området har det vært gjort grundige undersøkelser for å kartlegge forurensede områder etter at pukkverket, asfaltverket og den andre virksomheten i området nå har fått beskjed om å avvikle. Det har også vært gjort omfattende arbeid for å kartlegge konsekvenser på bl.a. naturmiljø, vannmiljø samt landskap og friluftsliv.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.