Arkiv

Admin

Kunstgressbanen: Bjørndal forbigått – igjen

kunstgressbanen-600Kunstgressbanen på Bjørndal blir ikke oppgradert til neste år heller, konstaterer styreleder i Bjørndal IF, Geir Johnsen. – Det oppleves som et slag i ansiktet for frivilligheten og for de lokale prioriteringer som er gjort.

Kunstgressbanen på Bjørndal er en av byens eldste baner og har i flere år hatt behov for en oppgradering. Bjørndal IF har 320 ivrige fotballspillere som jevnlig trener på kunstgressbanen og nå står tilbudet til våre fotballspillere i fare for å bli rasert.

Byrådet og Idrettens Samarbeidsutvalg (ISU) har for andre år på rad satt opp kunstgressbanen på Bjørndal på sin liste over prioriterte anlegg som skal oppgraderes. I komitéen for miljø- og samferdsel ble innstillingen fra Byrådet og ISU lagt bort og fotballkretsens innstilling lagt til grunn i stedet.  Arbeiderpartiets Abdullah Alsabeegh fra Holmlia har fått gjennomslag for at komitéen går bort fra den opprinnelige prioriteringslisten fra Byrådet og heller går inn for Fotballkretsens liste som bl.a. prioriterer kunstgressbanen på Holmlia.

–    Det er med fortvilelse vi ser at det politiske spillet overkjører Byrådet, ISU, Bymiljøetaten og Idrettskretsen opprinnelige innstilling, sier Geir Johnsen.  Vi unner selvfølgelig andre klubber en oppgradering, men vi etterlyser en viss forutsigbarhet i denne prosessen og er redd fotballtilbudet for våre barn og unge på Bjørndal står i fare, fortsetter Johnsen. Banen på Bjørndal blir også brukt som uorganisert tilbud til alle barn på Bjørndal.

Bjørndal IF mener politikerne i samferdsel og miljøkomiteen gjør en svært uheldig vurdering når man tilsidesetter alle de lokale vurderinger av behov for oppgraderinger og innstillinger fra lokale politikere og bymiljøetaten. Å støtte seg mot Fotballkretsen er noe man aldri tidligere har gjort og Bjørndal IF stiller spørsmålstegn med hvilke vurderinger Fotballkretsen har gjort seg når de selv i 2012 hadde kunstgresset på Bjørndal på sin liste men i 2013 fjernet Bjørndal fra listen.

Geir Johnsen i BIF sier dette tydelig viser at det blir uforutsigbart og politikerne setter lokale lag og behov opp mot hverandre på en svært uheldig måte. Jeg håper politikerne tar en runde til med seg selv på hvordan de ønsker at slike prossesser skal foregå i fremtiden og ikke minst oppfordrer jeg byrådet og bystyret til å sette seg inn i denne saken og måten denne prosessen har foregått på. Det er viktig nå at man  fortsetter arbeidet med å få gjort om på dette og holde den opprinnelige listen over kunstgressbaner som sin prioritet for 2014. For Bjørndal er konsekvensene dramatiske om vi ikke klarer å opprettholde et solid tilbud på fotball.

1 comment to Kunstgressbanen: Bjørndal forbigått – igjen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.