Arkiv

Admin

Vedlikehold av gulvsluk

Gulvsluk med rustne skruer (Foto: Sven Brun)

Gulvsluk med rustne skruer
(Foto: Sven Brun)

I mer enn ett boligfelt har folk oppdaget at sluket på badet har «falt ned». Dette er ikke så lett å oppdage ved første øyekast siden underdelen av sluket under ikke forsvinner. Hvis man lyser ned i sluket, kan man eventuelt se åpningen og restene av skruene. En annen brukte en mobiltelefon og filmet langs kanten nedi sluket, og filmen viste åpning rett ut. I sluk i bad oppover i etasjene, vil det før eller senere bli synlige vannlekkasjer.

Problemet er at skruene som holder sluket oppe, ruster og gir etter. Siden mange av husene er bygget omtrent til samme tid, skjer det hos flere samtidig. En fingernem Bjørndøl har selv fikset sitt eget sluk, og flere naboer har forhindret vannskade ved å bruke samme metode. Han har laget en beskrivelse, dokumentert med bilder, som ligger på nettet om hvordan det kan gjøres. Men det advares samtidig mot å gjøre slikt på egen hånd siden man kan gjøre vondt verre dersom man ikke er forsiktig. Bl.a. kan røret under sluket falle lengre ned og bli vanskelig å hente opp igjen.

Dersom noen oppdager at sluket har falt ned, MÅ forsikringsselskapet kontaktes raskt. Det har vært forskjellig hvordan slike saker har vært håndtert av forsikringen. Noen selskap dekker hele skaden med nytt bad (med unntak av egenandel), andre ikke. En fagmann mente at det ikke nødvendigvis er gjort noen feil ved monteringen av sluket, siden også syrefaste skruer kan ruste og det ikke har vært et krav om at det skal være støtte opp under sluket.

Her er i alle fall en detaljert forklaring på hva som skjer, og hva som kan gjøres (og som kan deles med rørlegger eller forsikringen ved behov):

http://proservices.no/Slukdel1.html

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.