Arkiv

Admin

Follobanen – uke 15

Helikopter over Åsland 01.04.2014 (Foto: Sven Brun)

Helikopter over Åsland 01.04.2014
(Foto: Sven Brun)

Dette er blant aktivitetene på Åsland fra og med mandag 7. april til og mandag 14. april:

Hestene flytter

Hesteinnhegningen ved Myrer gård kommer i løpet av påsken til å avvikle sin aktivitet på området. Da flytter hestene til et nytt egnet sted.

Helikopteraktivitet på Åsland

Tirsdag 1. april fløy et privat helikopter over Åsland riggområde i 2-3 timer på dagtid, og ofte i lav høyde over området. Helikopteret fløy ikke på oppdrag for Jernbaneverket eller noen av våre underentreprenører. Vi har ikke klart å finne ut hvem som var interessert i området, da helikoptertrafikk til dels er uregulert.

Husbesiktigelser

Multiconsult fortsetter arbeidet med utvendige og innvendige besiktigelsene av alle eiendommene i nærheten av tunnelene på Åsland. Arbeidet gjøres for å sikre dokumentasjon av eventuelle skader i forbindelse med arbeidene. Multiconsult tar kontakt med hver enkelt huseier for å avtale tid for besiktigelsen.

Hafslund – mer strøm

Sprengningen og piggingen i forbindelse med kabeltraseen til den fremtidige transformatorstasjonen på Åsland er inne i sluttfasen. Arbeidet skjer i forbindelse med at Hafslund legger strømkabel til Follobanen og til den fremtidige nye bydelen Gjersrud-Stensrud. Arbeidet skjer på dagtid.

Vann- og avløpsetaten, Oslo Kommune

Det vil sprengning på dagtid nede på anleggsområdet på Åsland – mellom påkjørsel til E6 og brakkeriggen til Implenia. Dette er Vann- og avløpsetatens prosjekt for å forsterke vannforsyningen til Ski.

Kontakt

Kommunikasjonsrådgiver/nabokontakt: Jon Amtrup, epost: jon.amtrup@jbv.no, telefon 932 28 926.
Byggeleder støytiltak Åsland, Bente Pladsen Gussiås, epost: bente.pladsen.gussias@jbv.no , telefon 976 46 669.

Informasjonsbrev

Du/dere som får dette informasjonsbrevet har meldt dere på ved å gi deres epost-adresse. Vennligst si fra til naboer og andre som også kan ha interesse av å melde seg på. De kan sende epost til follobanen@jbv.no merket “Åsland”.  Hvis enkelte ikke har epost, kan de gjerne ringe oss slik at JBV kan sikre dem informasjonen på annet vis.

Fakta om Follobanen

Follobaneprosjektet blir innerste del av InterCity-utbyggingen sørøst for Oslo. Det nye dobbeltsporet fra Oslo S til kollektivknutepunktet Ski, er Norges største landbaserte prosjekt. Prosjektet omfatter blant annet bygging av landets lengste jernbanetunnel og ny, moderne stasjon og kollektivknutepunkt på Ski.

Mer informasjon om Follobaneprosjektet: www.jernbaneverket.no/follobanen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.