Arkiv

Admin

Follobanen – uke 16

JBV-150Dette er blant aktivitetene på Åsland fra og med mandag 14. april til og tirsdag 22. april:

Kontrakter om støytiltak

Jernbaneverket har nå utlyst kontrakten om støytiltak, og torsdag 24. april skal potensielle entreprenører på en utvendig befaringsrunde på de eiendommene som har fått tilbud om støytiltak på fasadene. Nabovarsel ble sendt ut torsdag.
Flere av de berørte naboene som har fått tilbud om støytiltak har allerede akseptert eller har mindre avklaringer igjen før avtale inngås med Jernbaneverket. Det betyr at så snart en entreprenør er valgt, starter arbeidene med å støysikre husene til de eierne som har en avtale på plass. Samtidig med at det praktiske arbeidet med støytiltakene kommer i gang, jobber Follobaneprosjektet videre med å inngå avtaler om støytiltak med de resterende huseierne.

Siemens skal levere strøm

Jernbaneverket har inngått kontrakt med Siemens AS for strømanlegg til trafostasjonen som bygges på Follobanens anleggsområdet på Åsland. Arbeidet skal være ferdig 28.9.2015.
Siemens er leverandør av et det som kalles kontroll- og apparatanlegg. Dette består av forskjellige elektrotekniske komponenter, som gjør at spenningen på 47kV fra det regionale strømnettet omformes ned til 22kV. Med dette forsørges alt arbeidet på Åsland med strøm, inkludert arbeidet til de fire tunnelboremaskinene som skal drive de to tunnelløpene for Follobanen.

Lite anleggsarbeid

Det blir påskestille på anleggsområde på Åsland. På arbeidsdagene mandag, tirsdag og onsdag skal en gravemaskin og en lastebil brukes til å fylle igjen grøfter. På helligdagene skjer det ikke noe arbeid. Det blir ikke pigging eller sprengning i det hele tatt denne uken.
Follobaneprosjektet ønsker alle en riktig GOD PÅSKE – og minner og at neste informasjonsbrev om anleggsaktiviteten kommer tirsdag 22. april.

Kontakt

Kommunikasjonsrådgiver/nabokontakt: Jon Amtrup, epost: jon.amtrup@jbv.no, telefon 932 28 926.
Byggeleder støytiltak Åsland, Bente Pladsen Gussiås, epost: bente.pladsen.gussias@jbv.no , telefon 976 46 669.

Informasjonsbrev

Du/dere som får dette informasjonsbrevet har meldt dere på ved å gi deres epost-adresse. Vennligst si fra til naboer og andre som også kan ha interesse av å melde seg på. De kan sende epost til follobanen@jbv.no merket “Åsland”.  Hvis enkelte ikke har epost, kan de gjerne ringe oss slik at JBV kan sikre dem informasjonen på annet vis.

Fakta om Follobanen

Follobaneprosjektet blir innerste del av InterCity-utbyggingen sørøst for Oslo. Det nye dobbeltsporet fra Oslo S til kollektivknutepunktet Ski, er Norges største landbaserte prosjekt. Prosjektet omfatter blant annet bygging av landets lengste jernbanetunnel og ny, moderne stasjon og kollektivknutepunkt på Ski.

Mer informasjon om Follobaneprosjektet: www.jernbaneverket.no/follobanen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.