Arkiv

Admin

Follobanen – uke 20

Arbeidet med fjellsikring og overvann på Åsland har startet opp. (foto: Sven Brun)

Arbeidet med fjellsikring og overvann på Åsland har startet opp.
(foto: Sven Brun)

Dette er blant aktivitetene på Åsland fra og med mandag 12. mai til og med mandag 19. mai:

Forberedende arbeider tunnel

Aktivitetsnivået tiltar sakte, men sikkert, på Åsland. AF Gruppen Norge AS (AFG) arbeider med fjellsikring og overvann. I den nærmeste tiden blir det graving og transport, og muligens også sprenging.

Arbeider for transformatorstasjonen

KF Entreprenør AS (KFE) fortsetter arbeidene med byggingen av transformatorstasjonen. Det vil være vanlig anleggsaktivitet i tiden fremover. Vi ber om at adkomst til anleggsområdet holdes åpen, og av sikkerhetsmessige grunner har uvedkommende ingen adgang innenfor avsperret anleggsområde.

Støytiltak for enkelte beboere

Flere anbud på støytiltakene har kommet inn, og disse blir nå gjennomgått før det tas en endelig beslutning. Vi venter at arbeidene på den enkelte bolig kan starte opp i begynnelsen av juni.

Hafslund – mer strøm

Etableringen av kabeltrasé til den fremtidige transformatorstasjonen på Åsland medfører normal anleggsaktivitet. Det er Hafslund som legger strømkabel til Follobanen og den fremtidige nye bydelen Gjersrud–Stensrud. Arbeidet skjer på dagtid.

Vann- og avløpsetaten, Oslo kommune – forsterker vannforsyningen

Vann- og avløpsetaten fortsetter å forsterke vannforsyningen til Ski, og jobben foregår på anleggsområdet på Åsland – mellom påkjørsel til E6 og brakkeriggen til Implenia.

Kontaktpersoner Jernbaneverket

–    Kommunikasjonsrådgiver/nabokontakt Helen Karlsen: e-post helen.karlsen@jbv.no, telefon 900 12 715.
–    Byggeleder støytiltak Åsland, Bente Pladsen Gussiås: e-post bente.pladsen.gussias@jbv.no, telefon 976 46 669.

Informasjonsbrev

Du/dere som får dette informasjonsbrevet, har meldt dere på ved å gi oss deres e-post-adresse. Vennligst si fra til naboer og andre som også kan ha interesse av denne informasjonen. De kan melde seg på ved å sende e-post til follobanen@jbv.no merket “Åsland”.  Hvis enkelte ikke har e-post, kan de ringe oss og få tilsendt informasjonen på annet vis.

Fakta om Follobanen

Follobaneprosjektet blir innerste del av InterCity-utbyggingen sørøst for Oslo. Det nye dobbeltsporet fra Oslo S til kollektivknutepunktet Ski er Norges største landbaserte prosjekt. Prosjektet omfatter blant annet bygging av landets lengste jernbanetunnel og ny, moderne stasjon og kollektivknutepunkt på Ski.

Mer informasjon finner du på våre internettsider www.jernbaneverket.no/follobanen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.