Arkiv

Admin

Fjernvarmen forsvant på Bjørndal

Enda en gang forsvant fjernvarmen på Bjørndal. Hafslund melder at det var et strømbrudd som om kvelden 19.05.2014 var skyld i at fjernvarmen og varmt vann forsvant. Hele bydel Søndre Nordstrand med bl.a. Holmlia, Bjørndal og Klemetsrud var i en periode berørt. Mange ble klar over problemet da det ca kl 20:45 ble rapportert på Facebook-gruppen «Det skjer på Bjørndal (og omegn)» at det ikke var varmtvann.

Hafslund forsøkte å legge ut informasjon på nettet, men også dette feilet. Det lå imidlertid en stund en talebeskjed på feilmeldingstjenesten til Hafslund, telefon 815 20 040, om at de vil gi mer oppdatert informasjon kl 24:00.

Mannskap var raskt i gang med å sette opp oljekjeler og varmekjeler der hvor varmen falt ut. Varmen skulle i følge Hafslund feilmeldingstjeneste være på vei tilbake kl 21:30. De kunne kl 23:30 melde at alt igjen skal være normalt.

Den mest alvorlige situasjonen for Bjørndal skjedde vinteren 2012 da hele befolkningen på Bjørndal var uten fjernvarme i flere dager. Den gangen var det et rør som sprang lekk og Hafslund måtte dele ut gratis ved og dekke utgifter til innkjøp av elektriske varmeovner. I og med at det var 10 kuldegrader, måtte Bjørndal skole holde stengt.

NVE har tidligere kommet med kraftig kritikk mot Hafslund på grove brudd på beredskapsforskriften, bl.a. i forbindelse med skade på fjernvarmerør i Akersgata tidligere i år. Les mer om dette på osloby.no.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.