Arkiv

Admin

Bjørndøl 8000: Gro med familie i Grevlinglia

DSC_0107

Da Sven i redaksjonen hadde funnet ut at vi har rundet 8 000 beboere på Bjørndal og ville legge ut en nyhetssak om det, kom vi til at vi da måtte finne den 8 000ende innbyggeren. På samme tid skrev Gro Johansen Raih en kommentar på Facebooksiden «Det skjer på Bjørndal» og nevnte at hun akkurat hadde flyttet til Bjørndal. Redaksjonen har dermed utnevnt Gro som Bjørndal nr. 8000.

Vi blir tatt imot av Gro med Elyas på 14 måneder på armen en torsdags kveld i Grevlinglia. De flyttet inn i rekkehuset 1. mai i år, og jobber fortsatt for å komme i orden. Rundt løper datteren Sarah på snart seks år og en venninne fra Veitvet, stedet der de flyttet fra. Når vi spør om hun har fått noen venner på Bjørndal, så peker hun på flere hus i nabolaget.

Familien med mor som opprinnelig er fra Rakkestad og far fra Casablanca representerer det internasjonale Bjørndal.

Gro og familien kikket på flere steder på Søndre Nordstrand og grunnen til valget av Bjørndal er litt tilfeldig. En venninne la Gro til på Facebooksiden «Det skjer på Bjørndal» og de hadde lest om Bjørndal på nettportalen Bjorndal.no. Bjørndal er mer åpent, har mer skog og nyere hus enn en del andre steder. Det er stille og rolig her. Gro syntes de fikk mye for pengene her.

Det beste er at det ser ut til å være lett for barna å få venner, og at de allerede har møtt flere hyggelige naboer. Barna i nabolaget kom og ringte på døren siden de hadde hørt at det bodde en jente her. Gro har inntrykk av at det satses på tilbud til barna på Bjørndal. Idrettsforeningen har utlånssentral med utstyr, noe de hadde også på Bjerke. Gutten, Adam på 11 år, har alt skiftet klubb fra Vålrenga til Bjørndal IF.

Hvis Gro kunne endre noe, måtte det være å få kortere reisevei til jobb, kommunale tilbud og butikker, samt å få flere typer butikker og et sted man Kunne kjøpe seg en kaffe. Det tar tid å komme seg til Deichmanske bibliotek på Grünerløkka der hun er bibliotekar. At Bjørndal helsestasjon ligger på Mortensrud er også litt upraktisk, og med tanke på at familien bare disponerer en bil, gruer hun seg litt vil vinteren. Kanskje kommer det flere tilbud i nærområdet når det flytter inn ytterligere 200 familier på Solsiden, sier Gro med håp i stemmen. Men hun dveler ikke lenge ved ting som kunne vært bedre og nevner hvor flott det er med kort vei til Hvervenbukta og Ingjerdstrand. Vi kan i tillegg fortelle om perlen Stensrudtjern som ligger bare en kort kjøretur unna.

Gro har alt rekruttert en Bjørndøl til. Familien sendte bilder av hvor fint det er på Bjørndal til noen bekjente, og nå har de kjøpt ett av de nye husene som bygges på Solsiden som er innflyttingsklare i mars.

Redaksjonen gratulerer Gro som Bjørndøl nr. 8 000 og ønsker henne og familien velkommen til Bjørndal. Vi håper og tror de vil trives godt i den lille, store bygda vår.

DSC_0099

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.