Arkiv

Admin

Søppel på Bjørndal

Det er for mye søppel som flyter rundt på Bjørndal og gjør nærmiljøet utrivelig. Vi kan plukke søppel, men det aller, aller enkleste hadde jo vært om alle kastet alt av søppel der det skal kastes; i søppeldunken. Det er nesten 1500 medlemmer i Facebookgruppen «Det skjer på Bjørndal» der jeg har lagt til et innlegg om forsøpling på Bjørndal. Jeg kunne skrevet side opp og side ned om hva jeg synes om folk som kaster søppel, med noen maleriske beskrivelser om hvilken straff de fortjener. Men det gir ingen god stemning og dessuten har vi muligheten til å nå flere på Bjørndal -dersom vi snakker med flere om det.

Så her er oppfordringen:

Snakk med familien (og evt. andre) f.eks. ved middagsbordet eller med ungene før de får penger til å gå og kjøpe lørdagsgodt, om at søppel må kastes i søppeldunken.

Hvis barna blir sendt ut med søppleposene, se til at det faktisk kastes på riktig sted siden det har skjedd at noen syntes det ble for langt å få helt til der søppelet skulle kastes og slapp det ned en skråning i stedet.

Er du håndballtrener eller oppmann på fotballen e.l. på Bjørndal, så ta det gjerne opp med spillerne i forbindelse med en trening eller kamp.

Imam, prest, diakon eller andre som snakker til forsamlinger, kan kanskje finne et egnet tidspunkt til å la det falle noen velvalgte ord?

Lærere ved skolene våre har en unik mulighet til å ta det med forsøpling opp med klassen(e) og kanskje innlede til en diskusjon om hva det gjør med nærmiljøet. Kan tiden med fysisk aktivitet brukes til å plukke søppel?

Hvis du planlegger å dra ut og plukke søppel, så skriv gjerne et innlegg på Facebooksiden –kanskje det er flere som blir med.

Skal ut på tur og/eller lufte hunden, så kan du ta med deg en pose og samle søppel samtidig.

En treningsøkt med plukking av søppel virker styrkende både på store muskelgrupper og humøret når du ser hvor bra resultatet blir.

Har du arbeidsplassen din på Bjørndal, og spesielt om du jobber på en av butikkene her, så spør sjefen om du kan sette opp en plakat der du f.eks. kan skrive «Vær så snill å kast søppelet der det hører hjemme –i søppelboksen».

NB!

Hvis du vil ha «kred» for det du har utrettet – og alle monner drar – så skriv gjerne om det i kommentarfeltet med eller uten bilde, på siden her eller på Facebook. Noen av dem som fikk mest «likes» i fjor, var vel Brit som dro i gang søppeldugnader igjen og igjen. Kjenner fortsatt at jeg blir glad bare jeg tenker på henne.

Dersom du tar noen i å kaste noe fra seg, så si fra og vær gjerne bestemt, men ikke uvennlig. Hvis jeg f.eks. får høre at barn har blitt skjelt ut, blir jeg bare lei meg, og det kvalifiserer ikke til å trykke «liker» på Facebookinnlegget!

Og hvis du synes det er flaut å ta det med forsøpling opp med folk eller å plukke søppel selv, så vis gjerne til den der dama som skriver så mye om alt mulig rart på Bjørndal.

Da er det bare å iverksette! Ønsker alle en fin, søppelfri vår.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.