Arkiv

Admin

Nye inntaksområder for Bjørndal og Seterbråten skole?

SeterbraatenSkole

Seterbråten skole (foto: Sven Brun)

Utdanningsetaten har lagt fram et forslag om endring av inntaksområde for 1. trinn for bl.a. Bjørndal og Seterbråten skole. Høringsfristen er 23. oktober.

https://aktuelt.osloskolen.no/felles-nyhetsliste/forslag-til-nye-inntaksomrader-ved-29-osloskoler/

Det er i øyeblikket for mange skolestartere som tilhører Seterbråten skole. Dette skyldes sannsynligvis at utbyggingen av nye boliger på Bjørndal de siste årene har foregått ved Bjørnåsen. Det nye boligfeltet Solsiden på Bjørndalsjordet er eksempel på dette. Dette er områder som tilhører Seterbråten skole og som gjør at forventet antall elever ved Seterbråten neste år stiger.

Ved Bjørndal skole er det derimot ledig kapasitet. Dette er bakgrunnen for at Oslo kommune foreslår å endre inntaksområde neste år.

Forslag til nytt inntaksområde for Bjørndal og Seterbråten skole. (Kart: Utdanningsetaten, Oslo kommune)

Forslag til nytt inntaksområde for Bjørndal og Seterbråten skole.
(Kart: Utdanningsetaten, Oslo kommune)

Bjørndal skole har i dag 465 elever og ca 70 ansatte.

Seterbråten skole har i dag 375 elever og ca 60 ansatte.

Utdanningsetaten skiver om høringen:

Forslagene til nye inntaksområder skal nå behandles i de berørte skolenes driftsstyrer og FAU innen høringsfristens utløp 23. oktober. Beslutningen tas av Utdanningsetaten 6. november. Foresatte og andre oppfordres til å gi sine innspill gjennom FAU.
Skolene vil selv sende ut invitasjon til innskriving for barn født i 2010. Barna møter vanligvis til innskriving ved sin bostedsskole i løpet av desember. Hver skole fastsetter selv tidspunkt for innskrivingen. Dag og tid kan derfor variere fra skole til skole.

Ved eventuelle spørsmål angående de nye inntaksområdene, kan Utdanningsetaten kontaktes på følgende telefonnummer 47 90 41 83.

1 comment to Nye inntaksområder for Bjørndal og Seterbråten skole?

  • John Bjørnøy

    Dessvere er det ingen politikere fra Bjørndal som kan ta tak i dette. Håper at andre politikere i bydelen ser seg sitt ansvar bevist. Slik at man får en fornuftig løsning for elevene.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.