Arkiv

Admin

Bjørndal barne- og ungdomsteater spiller «Tornerose»

Med stykket «Tornerose» som spilles fra 17.- 24. april, feirer Bjørndal barne- og ungdomsteater 20 års imponerende IMG_8375virksomhet på Bjørndal.

Spilledager:
Søndag 17/4
Onsdag 20/4 (Nesten utsolgt)
Fredag 22/4
Lørdag 23/4
Søndag 24/4

Barn og ungdom er samfunnsengasjerte, sier teatrets instruktør.

– De ser seg rundt og gjør seg tanker om både store og små spørsmål. Ofte tenker de tanker vi voksne ikke engang er i stand til å tenke. I teateret vårt har de unge i vår tid som instruktører tatt initiativ til dialog om de stykkene vi spiller. Hva handler denne forestillingen om, egentlig?
Vi har prøvd å svare så godt vi kan, og sammen klarer vi å finne ut hva det egentlig handler om.

Vi ønsker, på grunn av disse gode samtalene å finne og lage forestillinger som inviterer til dialog og refleksjon for oss og de unge skuespillerne våre. Hva ser de rundt seg i sin hverdag, hva synes de er urettferdig og hvordan kan vi bidra til at det skal bli bedre?

IMG_8490Tornerose er et velkjent eventyr. Prinsessa blir født. Prinsessa får en forbannelse kastet over seg. Prinsessa sover i hundre år. Prinsessa blir kysset av en prins, våkner og lever lykkelig alle sine dager. Kort og godt. Men om vi skriver litt mellom linjene her har vi en frodig historie om ei nysgjerrig jente som ved å være åpen og rettferdig klarer å snu en vanskelig situasjon til noe godt. Med seg på veien har hun gode venner som hjelper til når oppgavene blir vanskelige og tvilen stikker i hjertet. For hvordan er det egentlig å våkne opp etter å ha sovet i hundre år? Å komme som en fremmed inn i en ny verden med nye regler og nye mennesker? Og hvordan vil en ond fe fra eventyrenes verden fortone seg i moderne skrud? Dette skal vi prøve å fortelle med god hjelp av musikk, dans og ungdommelig overskudd.

 

20 år med barne- og ungdomsteater på Bjørndal.
Helt fra 1996 har teatergruppa spilt forestillinger på Bjørndal skole hvert år på denne tida. Det startet med «Julenissen som glemte et barn» i 1996. Etter det har teateret spilt både kjente og mindre kjente stykker: «Alice i eventyrland», «Under byens gater», «Pippi langstrømpe» og «Snøhvit» – bare for å nevne noen.

Hele tiden har det vært barn og ungdom fra Bjørndal og engasjerte foreldre som har vært bærebjelken i teateret.

Kjøp billetter på nettet gjennom teaterets billettsystem.
Prisen er kr 120,- for voksne og kr 80,- for barn

 

Les mer om teateret her på bjorndal.no

Les mer på teaterets egne nettsider

Les mer på teaterets Facebooksider

IMG_8375

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.