Arkiv

Admin

Premiere på Annie jr

Søndag 30.04.2017 var det premiere på «Annie jr» i aulaen på Bjørndal skole.

Bjørndal barne- og ungdomsteater (BBUT) satte dette stykket også opp i 2012, med stor suksess. Dette er en musikal om ei jente som nekter å gi opp håpet, til tross for all motgangen hun har fått i livet. Nå er det nye skuespillere som har øvd lenge for å kunne presentere forestillingen for nye og gamle tilhørere.

Forestillingen er, som alltid, svært aktuell. Instruktøren har valgt å legge handlingen til USA i 30-årene. Det gir fin læring for de unge skuespillerne å sette seg inn i karakterer som levde i en annen tid og et annet samfunn enn vi gjør i dag. Og det gir oss tilskuere også mulighet til refleksjoner.

Det var mange gode skuespillerpresentasjoner på premieren, med sang og mye moro på scenen i Bjørndal skoles aula.

Barnehjemsbarn

Barnehjemsbarn
(foto: Sven Brun)

Det er fortsatt ikke for sent å få med seg forestillingen, selv om det er utsolgt i dag, onsdag.

Sesongens forestillinger er

Søndag 30.04.2017 kl. 18:00. Premiere
Onsdag 03.05.2017 kl. 18:00. (Åpent også for klassepakker)
Fredag  05.05.2017 kl. 18:00. (Åpent også for klassepakker)
Lørdag 06.05.2017 kl. 17:00
Søndag 07.05.2017 kl. 15:00

Du kan selv velge sete og gjennomføre betalingen elektronisk. Se også nettsidene til BBUT: http://bbut.webs.com/billetter.htm.

Voksen:  fra 18 år kr 120,-
Barn: fra 3 til 18 år kr 80,-

Instruktør for stykket er Helene Kvinlaug. Hun er utdannet skuespiller ved Nordisk Institutt for Scene og Studio.

Kaja Emilie Stenseth som Annie

Kaja Emilie Stenseth som Annie
(foto: Sven Brun)

Instruktør Helene Kvinlaug

Instruktør Helene Kvinlaug
(foto: Sven Brun)

Her er noen tanker fra instruktøren, hentet fra nettstedet til BBUT, som forteller litt om hva hun tenker om stykket:

I Annie Jr. finnes det mange karakterer og noen av dem er tilsynelatende onde. Vi har hatt veldig interessante samtaler rundt dette med gode og onde mennesker. Finnes det noe sånt som en tvers gjennom ond person? I så fall må det vel finnes tvers gjennom gode personer også, og vi kan vel alle enes om at ingen er feilfrie? Det er derfor viktig å se f.eks. Frøken Hannigan, denne «onde» barnehjemsbestyrerinnen som et menneske som har tatt, og fortsatt tar noen gale valg i livet, men som er et menneske på lik linje med alle andre. Også hun har godhet i seg, men handlingene hennes gjenspeiler ikke alltid dette. Hva er det som gjør at hun behandler barna slik hun gjør? Og hvorfor drikker hun? Dette har vi snakket om i gruppa, og de unge skuespillerne har reflektert ivrig rundt dette. De er i en alder hvor de sosialiseres og utvikler seg raskt, og ved å gå på teater lærer de mer om både seg selv og om menneskene rundt seg. Jeg håper at de også kan bidra til innsikt og refleksjon til publikum gjennom sitt arbeid med denne musikalen.

Mye av formidlingen skjer gjennom sang, og jeg vil rette en stor takk til Allister Kindingstad som har hjulpet skuespillerne med innstuderingen av sangene. Det var svært moro og lærerikt for barna og ungdommene å få jobbe med en så dyktig sanglærer! Og tusen takk til alle foreldrene som stiller opp og jobber iherdig med kostymer, sminke og scenografi og som ordner med lunsj når det blir lange øvingsdager. Stor takk til Eline som har tatt bildene og til Tuva Lægreid og Sofie Hestås Minken som hjalp til med å ordne hår og sminke til fotograferingen.

Nå håper jeg du vil nyte forestillingen, la deg inspirere, åpne opp hjertet og kjenne på håpet og kraften som akkurat du har i deg.

Hvorfor trenger vi teater? Jeg tror det blant annet er fordi vi mennesker søker å lære om oss selv og om hvordan vi kan takle utfordringer i vårt eget liv. Jeg er opptatt av at skuespillere skal formidle håp, at karakterene i stykket tar aktive valg og aldri gir opp. Fordi publikum trenger å se at det finnes håp, at det finnes en løsning. Og hva passer vel da bedre enn å sette opp Annie Jr.? Musikalen om ei jente som nekter å gi opp håpet, til tross for all motgangen hun har fått i livet.

God fornøyelse!  

Redaksjonen hadde dessverre problemer med lyden da det ble gjort videoopptak på premieren (teknikk som ikke var prøvd ut på forhånd).
Som Annie, nekter vi å gi opp håpet, til tross for motgangen med lyden. Forestillingen tåler å sees både to og tre ganger, så vi forsøker igjen. Til slutt skal dere se at vi greier å få til noen videoklipp som vi kan vise dere her på Bjorndal.no. I mens får dere ta til takke med noen bilder som er hentet fra videoopptakene.

Skuespillerne i Annie

Skuespillerne i Annie
(foto: Sven Brun)

Redaksjonen i Bjorndal.no vil anbefale dere til å få med dere forestillingen. Også vi sier God fornøyelse!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.