Arkiv

Admin

Fin 17. mai-stemning på Bjørndal

Takk for en fin 17. mai!

Takk også spesielt til korpset!
Jeg reflekterte litt etterpå og stilte meg spørsmålet:

Hva hadde vel 17. mai vært uten Bjørndalskolenes musikkorps

Vi lagde derfor en liten video som hyllest til korpset og 17. mai på Bjørndal:

I sin 17. mai-tale fortalte Hanne Sofie Logstein at da hun flyttet til Bjørndal, møtte hun begrepet «Vi på Bjørndal«. Hun sa videre:

Hva kan vi gjøre for at Bjørndal skal være et enda bedre sted å bo for oss alle? Det forplikter å ha det bra! Det forplikter til å dele!

Det vi kan dele er tiden vår, og alle kan bidra: smile til hverandre, være hyggelig, gå natteravn, delta på foreldremøter på skolen, la være å kaste søppel, passe på hva ungene våres holder på med…
Det er veldig mye hver enkelt av oss kan gjøre!

Og så finner vi ut, at det er mer som samler oss enn som skiller oss. Enten vi er fra Nord-Norge, fra Hallingdal, eller fra Danmark, eller fra Somalia.

Vi får 10 gangern tilbake ved å engasjere seg. De som blir kjent med hverandre gjennom det de leser i avisene og denslags. Da er det et dårlig utgangspunkt.

En annen begivenhet som gjorde mange glade på 17. mai akkurat i år var et innlegg på Facebook-gruppen «Det skjer på Bjørndal (og omegn»). 

Hanne Sofie Logstein omtalte dette som noen av de fineste og klokeste ordene hun hadde sett og lest på lenge. Hun sa på vegne av mange, «Tusen takk for de ordene, for det gjorde dagen min! Det satte en egen 17. mai-stemning«.

Vi avslutter derfor vår lille stemnings-rapport fra Bjørndal med

de fine og kloke ordene til Afroz Shah:

Kjære, vakre, fantastiske Norge og mine landsmenn; kvinner, barn, eldre og ungdom, gratulerer med grunnlovsdagen.

I en tid hvor verden er polarisert og usikkerheten råder, la oss lære av historien, lære at menneskeheten er ett, uavhengig av farge, tro og kjønn.

La oss lære at rettferdigheten, medmenneskeligheten og freden er det ultimate målet vårt. Krig og elendighet, skille i form av fysisk og psykisk tilstand er kun skadelig og leder til stagnasjon.

Kjære landsmenn og kvinner, la oss, som én nasjon gå frem som et forbilde på hvordan man promoterer og lever etter universale og evige verdier som nevnt ovenfor.

Ondt vil avle ondt, og godt vil resultere til noe godt. La kjærlighet, respekt for mennesket, respekt for loven, en hjelpende hånd, et smil, la alt dette være verdiene vi følger og strever etter. Hver eneste dag, og sammen kan vi utgjøre en forskjell for oss og de rundt, vi kan spre visdommens makt og ikke minst legge igjen verdier til kommende generasjoner som de kan videreutvikle, forme og forbedre slik at denne planeten kalt jorda, og dette lille lande-stykket Kongeriket Norge blir et bedre sted.

Målet er nødvendigvis ikke oppnåelsen av perfeksjon, men retningen er uten tvil mot det bedre og gode.

God 17. Mai!

(Afroz Shah på Facebook-gruppen «Det skjer på Bjørndal (og omegn)»)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.