Arkiv

Admin

Diskusjon om Beredskapssenter på Folkemøte 7. juni 2017

07.06.2017 ble det holdt et Folkemøte for områdeløft i Søndre Nordstrand på Lofsrud skole. Tema var å skape et områdeløft i Søndre Nordstrand.

Et av temaene som ble tatt opp var politikere sin manglende vilje til å involvere seg i saker som er av stor betydning for mange lokalt.
Vi kan ringe rundt fra det ene kontoret til det andre, uten å få tak i noen som faktisk er villig til å sette seg inn i lokale saker.
I forbindelse med planene for Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud, rett sør for Bjørndal, har vi opplevd slik uvitenhet og liten vilje til å involvere seg.
Men kanskje det likevel nytter å forsøke å si i fra?

Se hvordan politikerpanelet uttalte seg om planene for et Politiets nasjonale beredskapssenter på Folkemøtet 7. juni 2017:

 

Espen Andreas Hasle (KrF) – Ansvarlig byutviklingspolitikk, Bystyregruppa til KrF:

  • ”Da har jeg lyst til å si på vegne av Bjørndal: Dette er faktisk en krise! Det kommer til å bli maskingeværskyting, helikoptre som tar av mange ganger om dagen. Og den planen som foreligger nå er alt for dårlig støydempa.”

Ola Elvestuen (V) – Nestleder i Venstre og Stortingsrepresentant:

  • ”Beredskapssenteret for politiet har hatt en meningsløs saksbehandling gjennom mange år. Det har den hatt med forrige regjering og det har den hatt med nåværende regjering.”
  • ”Det du burde gjøre er først og fremst å lage en konseptvalidering hvor du tok et mye breiere geografisk område. Så på ulike alternativer, se på fordeler og ulemper – og så gjøre et valg”
  • ”Det er det man burde gjøre, ta et steg tilbake. Det er en svær beslutning å lage et beredskapssenter. Se på ulike alternativer.”
  • «Dette er gjort feil fra dag én og man holder på å gjenta og gjøre feilen hele tiden!”
Politikerpanelet på folkemøte 7. juni 2017

Politikere fra alle partier som stilte opp i panelet på Folkemøte for områdeløft i Søndre Nordstrand, holdt 7. juni på Lofsrud skole
(foto: Sven Brun)

Hva mener du om planene for Politiets nasjonale beredskapssenter?

Send inn ditt høringssvar innen 22. juni 2017!

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/pnb/id2552260/

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.