Arkiv

Admin

Informasjonsmøte på Tårnåsen i kveld, 13.06.2017!

www.stoppstoyen.noDet avholdes et informasjonsmøte på Tårnåsen skole, Gjallarveien 25, i kveld tirsdag 13.06.2017 kl 18:50 angående planene for beredskapssenter på Taraldrud.

Møtet var tidligere ment for berørte skoler og barnehager, men er nå åpent for alle, også oss fra Bjørndal.
Det kommer representanter fra Justis- og beredskapsdepartementet, Politiet og ekspert på akustikk.

Redaksjonen i Bjorndal.no oppfordrer alle om å delta for å få mer informasjon om planene for beredskapssenter, og for å stille spørsmål!

Det er stor aktivitet med protester mot  planenene for beredskappsenter. I dag var det et direkteintervju på P1 kl 07:50 med aksjonsgruppa på Oppegård der foreldre protesterer mot planene for beredskapssenter på Taraldrud.

Hør innlegget fra Østlandssendingen her: https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-oestlandssendingen/DKOA01011717/13-06-2017#t=1h32m34s

Gå inn på siden https://stoppstoyen.no/, her er mye god informasjon fra foreldreaksjonen i Oppegård.

Nordstrand Blad har et leserbrev av Helge Marstrander som ble publisert i går. Det finner du her:

https://www.noblad.no/debatt/taraldrud/bjorndal/stopp-stoyen-fra-beredskapssenteret-pa-taraldrud/o/5-56-77160

Lillian Bredal Eriksen (Bydelsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne i Søndre Nordstrand) la også ut et leserbrev i Nordstrand Blad i går:

https://www.noblad.no/debatt/taraldrud/bjorndal/stoyen-fra-politiets-beredskapssenter-stopper-ikke-ved-kommunegrensa/o/5-56-77229

Bjørndal boligsammenslutning (BBS) har skrevet et nytt brev, denne gangen [wpfilebase tag=fileurl id=191 linktext=’brev datert 11. juni 2017 til Justis- og beredskapsdepartementet’ /] der de anmoder om utsatt høringsfrist. De skriver videre i følgeskrivet som også er sendt til Bydel Søndre Nordstrand og Byrådslederen i Oslo:

Vi viser til fremlagt reguleringsplan for «Politiets nasjonale beredskapssenter» på Taraldrud gård i Ski kommune.

Bjørndal boligsammenslutning vil med dette anmode om utsatt høringsfrist.

Vi mener både planbeskrivelsen og planprosessen har vært mangelfull. Bjørndal har ikke vært trukket inn i arbeidet med planprogrammet. I planprogrammet er Bjørndals nærhet til beredskapssentret kun nevnt i en bistening. Heller ikke i Planbeskrivelsen er nærheten til Bjøndal viet plass, til tross for at vi vil betydelig berørt. Det er også avdekket mangler og feil i dokumentasjonen og grunnlaget for støyberegninger.

Det er nødvendig mer tid for å sikre lovfestet medbestemmelse/ uttalerett og sikre at lovpålegg i planprosessen faktisk overholdes. Når prosess og plandokumentasjon er så vidt mangelfullt er dette et krevende arbeid.

Vi anmoder derforfor om utsatt høringsfrist til 1. oktober 2017.
Se vedlagte brev.

Barnas representant i plansaker for Bydel Søndre Nordstrand har også kommet med en uttalelse datert 09.06.2017. Der går det fram at også Oslo kommune har en juridisk bindende arealplan der T-1442/2012 skal benyttes. Forslaget til statlig reguleringsplan har altså benyttet feil støygrenser når det gjelder støyvurderingen i Oslo kommune:

Barnas representant ønsker å opplyse om at i den juridisk bindende arealplan for Oslo kommune er det T-1442/2012 som gjelder og at to barnehager på Bjørndal ligger i gul sone for de tidligere grenseverdiene 60 dB LAImax.

Slik barnas representant har forstått det medfører maksnivået for skytebaner i T-1442/2016 en vesentlig lemping. I disse områdene ligger det også etablerte boligområder som må belyses og hensyn tas.

Det er fortsatt ikke for sent å sende inn ditt eget høringssvar. Husk høringsfristen 22. juni:

https://svar.regjeringen.no/nb/registrer_horingsuttalelse/H2552260/

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comment to Informasjonsmøte på Tårnåsen i kveld, 13.06.2017!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.