Arkiv

Admin

Et tøft økonomisk år for Bjørndal idrettsforening

Onsdag 5. september kalte Bjørndal idrettsforening (BIF) inn til møte vedrørende klubbens situasjon, med økonomi og videre drift på agendaen og mange engasjerte bjørndøler møtte opp på Grendehuset.

Fremmøtte fikk presentert én dårlig og én god nyhet av BIF sin nye styreleder, Elisabeth Fredheim Faanes og daglig leder Martin Nome. Den dårlige var at en rekke uheldige omstendigheter, med nytt medlemsregister, nytt regnskapssystem, sykemeldinger, kjøp og salg av utsyr, ny avtale med betaling for hver gang det må måkes snø (noen husker kanskje snømengdene i vinter) m.m. førte til at kassen nærmest ble tom i sommer. Den gode nyheten er «var» i forrige setning og at styret i klubben mener å ha fått kontroll slik at ting langsomt er i ferd med å bedre seg.

Det nye styret har måttet prioritere, og fremover vil det bli satset på basic klubbdrift. Nye rutiner må på plass og økonomiske utlegg skal godkjennes av hovedstyret for å unngå at det plutselig dukker opp nye regninger. Mens hovedstyret må konsentrere seg om økonomi og rutiner, driver de ulike gruppestyrene med mange ulike sportslige aktiviteter. Sist helg ble det gjennomført en svært vellykket Privatmegleren Cup i idrettsanlegget med hele 72 (!) påmeldte lag samtidig som det var minirunde i håndballen i Bjørnholthallen.

En viktig inntektskilde i klubben er treningsavgiften. Innenfor allidrett, fotball og håndball er det over 200 personer som ikke har betalt skyldig medlemsavgift og/eller treningsavgift. Det innebærer et tap på kr. 290 000,- for klubben. Av disse er det nok noen med dårlig økonomi, men dette gjelder ikke alle og klubben kan også tilby nedbetalingsordninger for dem som trenger det. Fra 2019 vil kontingenten bli redusert til kr. 100,- mens treningsavgiften øker tilsvarende.

En annen god nyhet, er at klubben har fått en ny daglig leder, Martin Nome, som presenterte seg og gjorde et godt inntrykk på møtet. Martin har bakgrunn fra idrett i oppveksten og har studert sportslig ledelse og økonomi. Velkommen til BIF!

Bjørndal idrettsforening er vel den viktigste enkeltforeningen vi har her på Bjørndal med tilbud om knøttetrim, allidrett, håndball, fotball, voksenløpegruppe, klatring, sykkel, vedlikeholdte fotballbaner, fotballcup, akebakker, skigruppe, oppkjørte skiløyper, rulleskiløype, skøytebane, tennisbane, cricket-pitch, kiosktilbud og gratis utlån av utstyr fra Bua. Mange av oss barnefamilier på Bjørndal har nytt godt av ett eller flere av tilbudene opp gjennom årene. Beliggenheten, omtrent midt på Bjørndal slik at de unge kan gå til aktivitetene på egen hånd, er også en stor fordel.

Så nå er det tid for å slå ring om klubben vår. Betal kontingent og treningsavgift for 2018 hvis du ikke alt har gjort det. Er du ikke medlem fra før, så meld deg gjerne inn – klubben får offentlig støtte for alle medlemmer. Legg gå- eller sykkelturen innom kiosken og nyt nystekte vafler med noe godt å drikke til. Kiosken er åpen hver dag kl. 18-2030 (unntatt fredag) og kl. 12-15 i helgene. Promoter tilbudene klubben har og still gjerne opp på arrangementer, dugnader m.m. i regi av BIF.  Klubbhuset og utendørsscenen kan leies, og i Bjørnholthallen kan det arrangeres klatrebursdag eller kanskje en jobbevent? Hvis du tipper, så gi grasrotandelen din til klubben – det koster deg ikke noe. Tips om støtteordninger, dugnader m.m. kan sendes til hovedstyret.

Tilbake får vi en mengde positive aktiviteter, og til vinteren kan du med god samvittighet låne skøyter gratis i Bua og gå på skøytebanen sprøytet av frivillige ildsjeler!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.