Arkiv

Admin

Møt Lobna i Bjørndal idrettsforening

Bjørndal idrettsforening

Vi på Bjørndal er så heldige å ha en fantastisk idrettsforening, Bjørndal idrettsforening. Så er en slik forening helt avhengig av engasjerte medlemmer.

For en tid tilbake fikk vi en melding om at vi burde snakke med Lobna i BIF, med en oppramsing av alt hun er engasjert i og hvor mye hun betyr for idrettsforeningen. Så da Lobna la ut informasjon på facebookgruppen “Det skjer på Bjørndal” om årets siste sykkelritt tirsdag 29. september, var det en mulighet til å få møte denne ildsjelen.

Sykkelgruppa hadde laget sykkelløype på grusbanen

I idrettsparken var det som vanlig mye aktivitet denne tirsdagen og ved klubbhuset syklet flere barn rundt i løyper merket med kjegler. Hovedpersonen selv var opptatt med å instruere vaffelgjengen på kjøkkenet på klubbhuset.

Det var litt tilfeldig at Lobna ble så engasjert i idrettsforeningen. Sønnen begynte, som så mange av barna på Bjørdal, på allidrett da han ble gammel nok og Lobna ble med for å hjelpe han i gang. Etter hvert hjalp hun til med de andre barna også og da var det naturlig at hun ble trener. Så begynte sønnen på fotball og hun stilte opp som trener for laget hans. Med til sammen fire barn som er aktive i ulike grupper så ble det gradvis flere verv og oppdrag i idrettsforeningen.

Lobna er nå leder for allidrett 2014, leder for ski- og sykkelgruppa, sitter i håndballstyret, sitter i hovedstyret og har i tillegg engasjert seg i prosjektet “Flere jenter i BIF”. Av helsemessige årsaker kunne hun ikke følge opp på sønnens fotballag når de begynte å bli eldre, men der har mannen tatt over som trener. Lobna presiserer at hun har flere gode hjelpere rundt seg og trekker spesielt frem «sin høyre hånd», Rizwan Siddique, som stiller opp når det er noe praktisk som skal gjøres.

Barna som deltok på sykkelrittet fikk ballonger

Samtalen går litt trått når det gjelder alt Lobna er med på. Så er det stadig noen som bryter inn for å spørre henne om noe. En mor spør om sønnen kan låne en sykkel for å være med på sykkelrittet, og Lobna viser henne en sykkel som de kan bruke.

Når samtalen dreier til å handle om idrettsforeningen, kommer engasjementet til syne og praten går lettere. Lobna har vært en av pådriverne i idrettsforeningens for å samle inn sykler som kan lånes av dem som ikke har sin egen sykkel. Nå har BIF fått så mange sykler at de ikke kan ta imot flere siden det ikke er plass til å oppbevare dem på grunn og Lobna mener at BIF burde hatt bedre lagringsplass. Denne tirsdagen hadde Lobna tatt med familiens private sykler ned til idrettsparken for å være sikker på at det var nok lånesykler til alle som ville være med på sykkelrittet.

Men sykler er bare liten en del av det som Lobna brenner for. Hun er svært opptatt av at det skal være gode tilbud til barn og unge i nærmiljøet på Bjørndal. For at mulighetene på Bjørndal og i idrettsforeningen skal bli brukt, er det viktig å nå ut med informasjon om alle de mange tilbudene som finnes her. Hun har også et ønske om at BIF skal være en forening for alle uansett kjønn eller bakgrunn. Dette ligger i kjernen av det Bjørndal idrettsforening står for, med “Idrett for alle” som motto.

Lobna måtte etter hvert gå tilbake til oppgavene sine på sykkelrittet, men da var det flere av de andre som var til stede som kunne fortelle mer. Lobna er god til å finne løsninger og noe som er viktig for å få ting gjennomført. Da det var litt for få som kunne stille opp som frivillige under sykkelrittet denne dagen, kontaktet Lobna Dugnadsbrødrene. De stilte opp med flere personer som hjalp til og spanderte attpåtil gratis vafler og ballonger på alle som deltok.

Lobna helt til høyre, sammen med Medina, Alina, Elisabeth Faanes (leder i BIF), Alina, Anne Hjelleseth (i sentralstyret) og Ingrid Larvik Bernes. Foran fra høyre står Dawod og Yones.

Etter sykkelrittet skrev Lobna et innlegg på Facebook med en takk til alle som stilte opp og bidro til et superkult sykkelritt med masse glade barn og stolte foreldre. Vi hadde ikke klart oss uten de frivillige, skriver hun.

Bjørndal idrettsforening er helt avhengige av at frivillige stiller opp for at det skal være mulig å drive klubben og gjennomføre arrangementer. Det er også behov for at noen tar mer ansvar og stiller opp som trenere og ledere. Her gjør Lobna en formidabel innsats. Når hun i tillegg blir beskrevet som en person som er godt likt og et forbilde for andre, så gir det tro på at Bjørndal idrettsforening vil være en viktig del av Bjørndal også i tiden fremover.

Heia Lobna!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.