Arkiv

Admin

Snarvei til Stensrudtjern sperret av Bane Nor på Åsland

Bane Nor har lagt beslag på et stort område rett ved Bjørndal i forbindelse med Follobaneutbyggingen og har blant annet sperret den raskeste veien til Stensrudtjern for oss på Bjørndal. Bane Nor skriver at det ikke vil bli mulig å åpne passasjen før anlegget som helhet er demontert i 2022/23.

Stensrudtjern er et mye brukt badevann
Ikke langt fra Bjørndal ligger det en perle av et badevann, Stensrudtjern. Der er det er lagt til rette for bading, grilling mv. og flere ganger har skoleavslutninger og andre sammenkomster vært lagt dit. Når mange andre tilbud nå er stengt og vi heller ikke bør reise på grunn av smittefaren fra korona, er betydningen av slike muligheter som Stensrudtjern gir, enda større.

Fra gangbroen på Åsland til Stensrudtjern var det opprinnelig bare ca. 1,5 kilometer, en overkommelig distanse også for barnefamilier. Dette endret seg da Bane Nor (tidligere Jernbaneverket) startet arbeidet med Follobaneutbyggingen med tunnel gjennom hele Grønliåsen. Store områder er beslaglagt og i ytterkanten av området er veistubben, Sluttstykket, mellom Bjørndal og Stensrudtjern sperret. Dersom man skal sykle til Stensrudtjern i dag, er raskeste vei via Klemetsrud kirke, som er nesten tre ganger så lang med mye opp- og nedoverbakker.
Noen velger sannsynligvis ikke å dra til Stensrudtjern, mens andre velger å kjøre bil. På noen av de fine sommerdagene vi har hatt, har det vært tettpakket med biler på gressplenen og langs hele veien inn til badeplassen.

Bane Nor har sperret veien med et gjerde
Vi tok en tur og så på anleggsområdet og gjerdet som Bane Nor har satt opp. Fra utsiden ser det ut som om gjerdet relativt enkelt kunne blitt flyttet litt inn på området de metrene der Sluttstykket går og slik åpnet for gående og syklende.

Så ble det skrevet et brev til Bane Nor der det ble spurt om muligheten til å gjøre dette.


Prosjektsjefen i Bane Nor svarer følgende på forespørselen:
«Vi har fremdeles anleggsvirksomhet innenfor det inngjerdede området på Åsland. Det vil derfor dessverre ikke være mulig å passere gjennom dette anleggsområdet før anleggsvirksomheten er avsluttet, anlegget er demontert og planlagt terrengbearbeiding sluttført. Akkurat når nevnte terrengbearbeiding vil bli ferdigstilt, er vi litt usikre på, men det vil trolig skje i 2022/ 23. Inntil da må passasjen fra Bjørndal til Stensrudtjernet av sikkerhetsmessige årsaker skje utenfor anleggsgjerdene som omslutter anleggsområdet. Vi beklager at vi ikke kunne imøtekomme deres ønsker om en gjenåpning allerede i sommer.»

Det er klart at Bane Nor ikke kan åpne området før anleggsvirksomheten på Åsland er avsluttet. Spørsmålet her er om det ville la seg gjøre å avse et lite stykke i utkanten av det enorme anleggsområde slik at vi igjen kan gå og sykle langs snarveien til Stensrudtjern.

Bjørndølene vil ha fri tilgang til marka
Folk på Bjørndal er lei av at gangveier og tilganger sperres. Det skjedde bl.a. da det skulle legges vannledning og skogsveien over til Sofiemyr plutselig ble stengt. Etter at tilgangen hadde vært sperret i mange måneder, ble gjerdet flyttet slik at det igjen var mulig å gå og sykle i skogen. Det skulle kunne la seg gjøre også på Åsland.

Turveien er sperret med gjerde

1 comment to Snarvei til Stensrudtjern sperret av Bane Nor på Åsland

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.