Arkiv

Admin

Registrér ubehagelig støy fra beredskapssenteret

I høst åpnet politiets beredskapssenter på Taraldrud, 7-800 meter fra bebyggelsen lengst sør på Bjørndal. Det har vært et stort engasjement, spesielt gjennom «Stopp støyen», for å få redusert støybelastningen fra senteret så mye som mulig. Flere tiltak mot støyen har blitt gjennomført, som innbygging av standplass på skytebanene.

Hvis du forstyrres eller plages av støy fra helikopter, fra skyting eller sprengning, kan du registrere dine opplevelser i dette skjemaet.

Noen av oss som bor på Bjørndal vil sannsynligvis bli forstyrret av lyden fra skyting og sprengning og fra helikoptrene. Ingen vet hvor mange som vil bli plaget, for det kommer ikke bare an på når og hvor mye det støyer, men også på hvordan den enkelte reagerer, noe som vil være individuelt. Det som vi har fått mer kunnskap om i de senere år, er at plagsom støy ikke bare er ubehagelig, men har også en negativ innvirkning på helsen. 

Viktig å dokumentere

Det er viktig at de som blir plaget gir tilbakemelding. Ved å samle mange slike registreringer, kan det bedre dokumenteres hvor mange og hvor ofte beboerne på Bjørndal opplever ubehag med støyen fra beredskapssenteret. Det er derfor viktig at alle som blir plaget av støy fra skyting, sprengning eller helikoptre sier ifra om det. Likeledes bør man si ifra på vegne av barn som blir vekket om natten, når de skal sove i barnehagen på dagtid eller blir forstyrret på annet vis.

Undersøkelsen er i første rekke laget for beboere på Bjørndal, men dersom det er noen i omegn som også plages med støyen, er det ikke noe i veien for at også de svarer på undersøkelsen.

Opplysninger det er viktig å registrere

Uansett hvordan og til hvem det gis tilbakemelding, så er lurt å oppgi tidspunkt for når man har opplevd støy slik at myndighetene kan undersøke om det f.eks. var et politihelikopter eller et annet helikopter som fløy over husene, hvilke skytebaner det ble skutt fra mv. Man bør også gi tilbakemelding for hver gang man blir forstyrret, eventuelt samle opp tidspunktene. Selv om man kan sende inn opplysninger anonymt, er det greit å skrive navnet, for ellers kan myndighetene tro at klagene som kommer, ikke er ekte. BBS vil ikke bringe videre navnet på dem av oss som bruker undersøkelsen til å sende inn meldinger om støy.

Et tips for å huske klokkeslettet, er å ta bilde/screenshot med mobilen slik at tidspunktet er med.

Det viktigste er at dem av oss som blir plaget av støy som kan stamme fra beredskapssenteret, gir tilbakemelding om det slik at det kanskje er mulig å gjøre noe med det.

Du kan også velge å gi tilbakemelding til myndighetene

2 comments to Registrér ubehagelig støy fra beredskapssenteret

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.