Arkiv

Admin

BBS i dialogmøte med bydelen om beredskapssentret

Logo OsloBjørndal boligsammenslutning (BBS) deltok 30. mars 2022 på dialogmøte med Søndre Nordstrand bydel om driften av Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud. Dette var det første dialogmøtet med bydelen på mer enn et år. På møtet deltok – for første gang – også representanter fra beredskapssentret og politiet.

Boligsammenslutningen har etter hvert utviklet en god dialog med bydelen og bydelsoverlegen om aktiviteten på beredskapssentret, men det har vært utfordrende å få gjennomført møter. Hensikten med dialogmøtene er å drøfte befolkningens utfordringer knyttet til driften av beredskapssentret. Det har vært stor bekymring for at støy fra beredskapssenteret skulle medføre store problemer på Bjørndal. Det er gledelig å kunne formidle at de støyreduserende tiltak på skytebanene som vi har presset fram har gitt god effekt. Skytestøy høres knapt på Bjørndal.

Støy fra helikoptertrafikken på beredskapssentret er som fryktet blitt et problem på Bjørndal. Hovedtraséen for helikoptertrafikken nordover mot Oslo sentrum går over Grønliåsen. Det viser seg imidlertid at helikoptrene fra beredskapssentret benytter en trase over idrettsanlegget og dermed kommer mye tettere på boligområdene enn det som er forutsatt. Helikoptertrafikken høres godt når de passerer i lav høyde over bebyggelsen.

Representantene fra beredskapssentret hadde dessverre liten forståelse for boligsammenslutningens klager på valg av inn- og utflyvningstrase. De lovet imidlertid å ta valg av trasé opp med sine piloter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.