Arkiv

Admin

Bydelen sikrer at BUA blir en helårs utlånssentral

BIF

Det ble stor jubel i Bjørndal indrettsforening (BIF) da bydel Søndre Nordstrand bevilget kr 235.000 til å drifte BUA.
Leder i ski- og sykkelgruppa, Lobna Selati, har jobbet aktivt med å overbevise bydelspolitikerne om viktigheten av å kunne tilby barn og unge på Bjørndal tilgang til idrettsutstyr gjennom hele året.

Bjørndal idrettsforening ønsket å utvide tilbudet med BUA slik at det blir en helårs utlånssentral. Det ble derfor søkt om 250.000 kroner av Frivillighetsmidlene i bydelen. I første omgang fikk BIF kun 75 000,- kroner noe som var for lite til å gjennomføre planene.
Lobna Selati, som er leder for ski- og sykkelgruppa i BIF, har førstehånds kjennskap til behovet for tilbud til ungdommen. Hun slo seg ikke til ro med svaret fra bydelen. Hun kontaktet politikerne, sendte meldinger og deltok på møter.
Det ga uttelling. BIF fikk en tilleggsbevilgning på kroner 160 000,- fra bydelen som kompensasjon for midler som falt bort fra Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR). BIF får dermed totalt 235.000 kroner til BUA.

Bydelslederen markerte tildelingen på Bjørndal

BIF er tildelt midler til BUA
BIF er tildelt midler til BUA

Fredag 5. mai 2023 kom BU-leder, Ole Mannsåker til idrettsparken for å markere tildelingen. Han berømmet Lobna for den jobben hun har gjort for å formidle de behovene som vi har på Bjørndal.
Lobna fortalte hvor viktig fritidstilbudene var for henne i hennes egen oppvekst og ønsket at også dagens ungdommer skulle få et godt tilbud. Til ungdommene som var til stede, sa hun at det etter hvert blir det dem som må videreføre idrettsforeningens tilbud.
Det er etablert en egen arbeidsgruppe med ungdom i BIF, og ungdommene har bl.a. vært med på å pusse opp klubbhuset.

Bjørndal nærmiljøforum vil jobbe for ungdommenes behov

Ragnar Hafsø, som er leder i det som tidligere het Bjørndal boligsammenslutning, men som nå heter Bjørndal nærmiljøforum, viste til at nærmiljøforumet har fått gjennom flere saker på Bjørndal, både rettet mot ungdom, som Ung Bjørndal og generelt, som bl.a. ruten 71 B til Seterbråten.
Ungdommene som var til stede benyttet sjansen til å ta opp behovet for flere avganger med 71B til og fra Seterbråten siden bussen ikke går dit på søndager og helligdager.
De ønsket også at fritidsklubben var åpen flere kvelder i uka.

Støtte også til andre aktiviteter på Bjørndal

Lobna takket for pengene som vil gjøre det mulig å ha flere aktiviteter for barn og unge på Bjørndal gjennom hele året, og at flere kan ta del i aktivitetene, uavhengig av egen økonomi.
Tildelingen vil også gi noen ungdommer mulighet til å tjene egne penger.

I tillegg til at bydelen har gitt økonomisk støtte til BIF, er Bjørndal Sommerfestival tildelt kr. 75.000, Bjørndalskolenes Musikkorps kr. 20.000 og Bjørndal Barne- og ungdomsteater kr. 10.000.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.