Arkiv

Admin

Ungdomskafé – rene kinderegget for Bjørndals ungdom

Fredag 1. desember 2023 var det åpning av Bjørndal ungdomskafé på Bjørndal frivilligsentral. Ungdomskaféen er et splitter nytt tilbud av og for ungdom på Bjørndal, som gjennom UngBjørndal har gitt uttrykk for hva de ønsker og trenger.

Kinderegg

For det første blir ungdomskaféen en hyggelig møteplass for ungdom to ganger i uka.
For det andre vil det være mulig å få kjøpt rimelig og god mat på kaféen.
For det tredje vil ungdom som kan og vil, få tilbud om å være med og drive kaféen på frivillig basis under kyndig veiledning fra en teamleder. Det vil gi ungdommene erfaring med å lage mat, servere og drive en kafé, med mulighet for å få en attest og referanse. Det kan være et springbrett til å få seg en jobb.
Rene kinderegget der altså.

Snorklipping ved bydelsdirektøren

Åpningen ble feiret hele to ganger. Først var det en markering på dagtid 1. desember med snorklipping ved bydelsdirektør Odd Rune Andersen og teamleder Safriani Leiknes. Avdelingssjef for oppvekst og nærmiljø, Gry Hagen, var også til stede. Det var taler, mat, marsipankake og underholdning.

Klokken 1900 var det duket for ny feiring med ny snorklipping, og nå var også ungdommene invitert. Daglig leder i frivilligsentralen, Vibeke Blindheimsvik og teamleder for ungdomskaféen, Safriani, klippet i fellesskap snoren. Safriani holdt en rørende tale om betydningen av å bli vist tillit og vise tillit. Hun fremhevet at det er nå jobben starter, med å skape en arena der ungdommene trives og føler seg hjemme. Teamleder Safriani er utdannet økonom med eget cateringfirma. Hun hadde forberedt maten til åpningsfesten og vil være den som veileder ungdommene som ønsker å drive ungdomskafeen.

UngBjørndal

UngBjørndal består bl.a. av fire unge voksne som er ansatt i 20% stilling for å jobbe for ungdommene på Bjørndal. Tiltaket er et resultat av et samarbeid mellom bydelen og Redd Barna og etter inspirasjon fra et prosjekt i Sverige, «På like vilkår». Nå er det andre bydeler i Oslo som gjerne vil høre mer om erfaringene fra Bjørndal, forteller Brynjar Uddu, som er seksjonsleder i Søndre Nordstrand.

Ali, en av ungdommene ansatt i UngBjørndal, viser til hvor viktig det er at det er ungdom som er involvert i å jobbe med tilbud til andre ungdommer.

En del av ungdommene er alt godt kjent i lokalene til Bjørndal frivilligsentral siden det er fritidsklubb der hver torsdag og fredag. Torsdagene er forbeholdt juniorer fra 5. til 7.trinn. Fredagene er klubben åpen mellom kl. 19 og 23 for aldersgrupper fra 8. klassetrinn til og med videregående. Fritidsklubben samler mellom 50 og 80 ungdommer som kan spille biljard, shuffleboard eller playstation. UngBjørndal arrangerer åpent hus, forumkvelder for gutter og jenter, kurs og mye mer. Fra neste år har de ønsker om leksehjelp, kampsport og barbererkurs også.

Åpningstider

Ungdomskaféen skal ha åpent mandager kl. 16-18 i samarbeid med UngBjørndal og fredager kl. 19 til 21 i samarbeid med fritidsklubben.

Dette ligger an til å bli et supert tilbud i nærmiljøet!

Nordstrands blad har også skrevet om åpningen:

https://www.noblad.no/onsker-ungdom-velkommen-til-nytt-tilbud-pa-bjorndal/s/5-56-761072

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.