Arkiv

Admin

Gatekapell til Bjørndal

Gatekapell til Bjørndal. (Foto: Sven Brun)

Gatekapell til Bjørndal.
(Foto: Sven Brun)

Gatekapellet som i dag står utenfor Oslo domkirke skal flyttes til Bjørndal. Det har vært benyttet som gatekapell mens rehabiliteringsarbeidene ved Domkirken pågikk. Nå skal det flyttes til  kirketomta på Bjørndal som ligger ved gang- og sykkelveien opp fra Nyjordeveien/Slimeveien, nord for Granberg. Offisiell adresse vil bli Nyjordeveien 1. Ved starten av gang- og sykkelveien er det planlagt opparbeidet parkeringsplasser.

Hos Plan- og bygningsetaten (PBE) har det måttet gjøres en del avklaringer  med hensyn til avstand til vei, fravik fra bestemmelsene i TEK 10, forhold rundt godkjennelse i henhold til arbeidsmiljøloven, tilkobling til vann og avløp og lignende. Igangsettingstillatelsen fra PBE ble gitt 09.05.2014 og Bjørndalsposten skrev at flyttingen av gatekapellet forhåpentligvis kunne starte 20. mai. Bjørndalposten skrev at etter planen skulle kirken være ferdig flyttet innen 1. juli, men disse planene er blitt forsinket. Oppstart av arbeidet er nå planlagt til begynnelsen av august.
Dessverre har flyttingen ikke vært varslet naboer i henhold til PBE sine lister, så f.eks. Nyjordet vel og andre berørte parter ikke har kunnet komme med kommentarer til byggesaken.

Det har vært planer for en kirke på Bjørndal siden 1980-tallet. Kirketomten er på ca 5 000 m², så tomten er regulert til en større kirke enn den som nå kommer på plass. Det er litt uklart hvor lenge kirken skal bli stående, men den har fått betegnelsen «interimskirke» i søknaden til Plan- og bygningsetaten. Interimkirken er satt sammen av ferdige moduler og inneholder kapell, infosenter, kontor, kjøkken og toalett. Det totale bruksarealet er 128 m². Det er gitt en midlertidig tillatelse for 2 – 5 år og gatekapellet må være fjernet før februar 2019. Innen den tid er det forhåpentligvis kommet på plass planer for en permanent kirke på samme området.

dittOslo har allerede i 2012 skrevet om planene for å flytte gatekapellet til til Bjørndal.

Bjørndal sogner til Klemetsrud kirke og Klemetsrud menighetsråd gleder seg nå til å kunne fylle kirken på Bjørndal med aktiviteter for liten og stor. De har i dag også et menighetskontor på Granbergsenteret på Bjørndal.

Gatekapellet ble brukt under oppussingen av Oslo domkirke, men skal nå flyttes. (Foto: Sven Brun)

Gatekapellet ble brukt under oppussingen av Oslo domkirke, men skal nå flyttes.
(Foto: Sven Brun)

2 comments to Gatekapell til Bjørndal

  • Tsegaye Degefa,

    Gud har hørt vår bønn og gir oss huset sitt her på Bjørndal, spesielt for oss som kom fra en annen land. Vi er ca.15 til 20 personer som har lyst å bruke huset for bønn og vi skal passe kapellet, vaske, og gjør alt vi kan med stor glede.
    Vi takker Gud mye for det.

  • Trond Løberg

    Vi gleder oss over kirken på Bjørndal og ønsker at mange skal bruke dette og kjenne seg hjemme her. Derfor er det veldig bra, Tsegaye, at du og flere vil bruke huset til bønn og en god samling i fellesskapet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.