Arkiv

Admin

Follobanen – uke 18

Avskoging for transformatorstasjon

Avskogingsarbeidet som forberedende arbeid til transformatorstasjonen på Åsland er stort sett avsluttet.
(foto: Sven Brun)

Dette er blant aktivitetene på Åsland fra og med mandag 28. april til og med mandag 5. mai:

Oppstart forberedende arbeid tunnel

AF Gruppen signerte avtale om de forberedende arbeidene på Åsland i forrige uke og setter i gang med anleggsaktivitet denne uken. Det blir normal anleggstrafikk og arbeid med å klargjøre området denne uken.

Forberedende arbeid til transformatorstasjonen

De forberedende arbeidene til byggingen av transformatorstasjonen er i gang og denne uken skal de måle opp området og grave noe ved Myrer gård.

Befaring entreprenører

Torsdag i forrige uke hadde Jernbaneverket samlet potensielle entreprenører til arbeidene med støytiltak i forbindelse med riggområdet på Åsland. Fristen for å levere anbud er 9. mai og det forventes at arbeidene på de enkelte boligene starter i begynnelsen av juni.

Ny nabokontakt

Jon Amtrup slutter i Follobaneprosjektet, og Helen Karlsen tar over som kommunikasjonsrådgiver og nabokontakt for Åsland fra og med denne uken.

Hafslund – mer strøm

I forbindelse med etablering kabeltraséen til den fremtidige transformatorstasjonen på Åsland, blir det normal anleggsaktivitet. Arbeidet skjer i forbindelse med at Hafslund legger strømkabel til Follobanen og til den fremtidige nye bydelen Gjersrud-Stensrud. Arbeidet skjer på dagtid.

Vann- og avløpsetaten, Oslo Kommune

Det blir vanlig anleggsaktivitet nede på anleggsområdet på Åsland – mellom påkjørsel til E6 og brakkeriggen til Implenia. Dette er Vann- og avløpsetatens prosjekt for å forsterke vannforsyningen til Ski.

Kontakt

Kommunikasjonsrådgiver/nabokontakt: Helen Karlsen, epost: helen.karlsen@jbv.no, telefon 900 12 715.
Byggeleder støytiltak Åsland, Bente Pladsen Gussiås, epost: bente.pladsen.gussias@jbv.no , telefon 976 46 669.

Informasjonsbrev

Du/dere som får dette informasjonsbrevet har meldt dere på ved å gi deres epost-adresse. Vennligst si fra til naboer og andre som også kan ha interesse av å melde seg på. De kan sende epost til follobanen@jbv.no merket “Åsland”.  Hvis enkelte ikke har epost, kan de gjerne ringe oss slik at JBV kan sikre dem informasjonen på annet vis.

Fakta om Follobanen

Follobaneprosjektet blir innerste del av InterCity-utbyggingen sørøst for Oslo. Det nye dobbeltsporet fra Oslo S til kollektivknutepunktet Ski, er Norges største landbaserte prosjekt. Prosjektet omfatter blant annet bygging av landets lengste jernbanetunnel og ny, moderne stasjon og kollektivknutepunkt på Ski.

Mer informasjon om Follobaneprosjektet: www.jernbaneverket.no/follobanen

1 comment to Follobanen – uke 18

  • Tor Nordhagen

    Hvorfor planlegges det ikke stopp for Follobanen ved Åsland, siden dette kan bringe rask pendlertrafikk for den nye bydelen Gjersrud/Stensrud til sentrum?

    Ikke for alle tog kanskje, men ihvertfall for noen «somletog» som tar med seg passasjerer fra de planlagte 5 stoppene i Ski…

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.