Arkiv

Admin

Skoleavslutning Bjørnholt skole 2014

Bjørnholt skole (nye bygget for videregående trinn) (foto: Sven Brun)

Bjørnholt skole (det nye bygget for videregående trinn)
(foto: Sven Brun)

Bjorndal.no var tilstede på skoleavslutningen på Bjørnholt skole. Her fikk vi et godt innblikk i hva som foregår på skolen og hvilke tilbud som finnes.

Miranda startet arrangementet med å synge sitt vinnerbidrag til Bjørnholt Talentiaden 2014, «When I Was Your Man» av Bruno Mars.

Bjørnholt skole er autorisert som en IB World School og tilbyr IB Diploma Programme. Utdanningsprogrammet er anerkjent blant verdens ledende universiteter og høyskoler, og har et utvidet fokus på å utvikle kunnskaper og sosiale ferdigheter som er nødvendig både ved høyere utdanning og ved en karriere i et globalt arbeidsmiljø.

«Ut i Verden 2014» ga fem elever fra Bjørnholt skole muligheten til å oppleve India. På bloggen http://bjhindia2014.blogg.no/ kan vi følge dem på deres reise. På skoleavslutningen delte de inntrykkene ved å vise en video de har laget:

Ved å søke på YouTube og ordene «Bjørnholt Ut i Verden» kan dere finne flere inntrykk av hva Bjørnholt-elever har fått oppleve på lignende turer arrangert av skolen.

Vibro holdt også innlegg på skoleavslutningen. Vibro, også kalt «Vi Bryr Oss», er en uformell gruppe bestående av samfunnsengasjerte ungdommer som vil ta tak i samfunnsproblemer og gjøre en forskjell.

Vibro setter fokus på unge, vellykkede rollemodeller med flerkulturelle bakgrunner, med bilder og video. De utgjør er et samfunnstiltak som tar et oppgjør med det ensidig negative inntrykket media skaper av minoritetsungdom ved kun å fokusere på negative historier.

På skoleavslutningen ble det trukket fram elever som kan stå som «Nye forbilder». En del av disse elevene har snudd en negativ utvikling til å bli rollemodeller som kan være med å inspirere andre unge i dagens samfunn til å følge sine egne drømmer.
Du kan lese mer om Vibro på nettstedet http://vibro.no/.

Rektor Petter Yttereng holdt en fin tale til elevene – som også ble hans avskjedstale som rektor.

Han framførte diktet til tidligere elev Maria Jetteberg som inspirasjon, tankevekker og et eksempel på hva elever fra Bjørnholt skole kan prestere og står for:

Et ansikt
Er et ansikt
Ingenting mer

Du vet ikke alt
Du vet ingen ting
du ser bare det du ser

et ukjent menneske
har sin historie
på samme måte som du har din

vi møter ukjente
overalt
og dømmer dem i rim

alle dine venner
var en gang
den ukjente du kanskje ville dømt tvert

vi vet  at vi alle er like
like like som vi er ulike
men like mye verdt.

Maria Jetteberg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.