Arkiv

Admin

Sommer på Bjørndal/Søndre Nordstrand

Motorsenteret i Hvervenbukta leier ut kanoer og kajakker. (foto: Oslo Sør-satsingen)

Motorsenteret i Hvervenbukta leier ut kanoer og kajakker.
(foto: Oslo Sør-satsingen)

Om det er noen som er i Oslo hele eller deler av sommeren, er det en rekke ting å finne på. Innholdet her er til dels hentet fra Oslo Sør–satsningens side som har gode tips.

Lyst til å padle kano? Osloungdommens Motorsenteret ved Hvervenbukta låner gratis ut doble og enkle kanoer. depositum på 200,-. Stengt uke 29, 30 og 31. Tlf: 415 12 757 eller 22 61 19 44. Motorsenteret er et byomfattende tiltak for ungdom, hovedsaklig i alderen 10 – 25 år. Kafeen, verkstedet og utleie av syker er åpent tirsdag, onsdag og torsdag kl 17:00 – 21:00, sommer som vinter.

Lese, spille eller se film: Deichmanske bibliotek på Bjørnholt har åpent med unntak av i juli.

Ut på tur? Det er mange spennende mål: Tur til Sandbakken eller Vangen. På Vangen kan man leie kano. Fra Bysetermåsan kan man gå til Svartoren der det ligger en flåte man kan dra seg over vannet med. Eller man kan gå til Branntårnet med utsikt i alle retninger. Den Norske Turistforening (DNT) har hytter til utlån, som Øvresaga i Østmarka, der det også er kanoer.

Glad i basket? Det er satt opp to nye nett ved Lusetjern skole på Holmlia og Holmlia sportsklubb (som stort sett er åpent på dagtid gjennom sommeren) låner ut baller.

Musikkinteressert? Maya musikk og kulturskoe har fortsatt noen ledige tilbud: http://www.maya-kulturskole.no.

Cricket? På idrettsanlegget ved Meklenborg er det to cricketpitcher, og nå har BIF utstyr til utlån.

Leke? Det er mange fine lekeplasser på Bjørndal, i bydelen og i Oslo.
En ny, fin lekeplass, Holmlia PressPlay, ligger i Lusetjerndalen med parkourelementer, trampoliner, klatrevegg og klatrestativer. I Frognerparken er det også en stor lekeplass.
Boccia: Ny bane i Holmlia PressPlay–anlegget og sett til utlån fra Holmlia sportsklubb.

Idrett: 11-15 august kl. 17-22 vil Oslo Idrettskrets sommerpatrulje besøke Åsbråten og BUSH med klatring, fotball, bordtennis, dans, konkurranser m.m. og det avsluttes med grill og fest!

Fjellferie: Barne- og ungdomssenteret på Holmlia (BUSH) tilbyr ferieuker for bydelens innbyggere på Veisten Hotell i Gausdal. Ledige plasser i uke 32 og 33. Egenandel på 250,- kr pr. person.
Bordtennis: Det er plassert ut bordtennisbord rundt om i bydelen, bla. ved skolene og idrettsanlegget.
Tennis: BIF  har to tennisbaner.

Ellers er markjordbærene i skogen modne, og det er fine bademuligheter i Hvervenbukta, på Ingjerdstrand og på Stensrudtjern. Se oversikt over andre bademuligheter på sidene til Bymiljøetaten.

Se også tur- og aktivitetskartet for Bydel Søndre Nordstrand for flere tips.

Legg gjerne til flere tips og ideer til ting å gjøre i nærområdet i sommer!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.