Arkiv

Admin

Alternativ transport når t-banen stanser 7. april

Buss for linje 3

Buss for linje 3

Buss erstatter t-banen når Østensjøbanen stenges i ett år mellom Mortensrud og Brynseng 7. april. Buss 3B vil kjøre langs t-banen mellom Skullerud og Helsfyr. I tillegg styrkes 71E og 76 med flere avganger.

For Bjørndøler som skal til og fra sentrum vil styrkingen av rutetilbudet på 71E være godt nytt. I rushtiden (mellom 06:21 og 08:36 samt 14:06 til 18:59) vil 71E kjøre 7,5 minutts-rute til Jernbanetorget. Utenom rushtiden vil 71E gå hvert 15 minutt til Ryen, for overgang til t-bane der.

I perioden april 2015 til januar 2016 vil t-bane 4 til Ryen avlaste at bane 3 ikke går. Linje 71E kan benyttes til Ryen i periodene utenom rushtiden. I rushtiden vil de fleste passasjerene sannsynligvis ta 71E helt ned til sentrum.

Buss 71 innstilles midlertidig og erstattes av buss 71E. 77-bussen fra Bjørndal til Hauketo stasjon vil gå som normalt, men forlenges til Langteigåsen. I og med at buss 71 innstilles og 71E bare går til Bjørndal, vil 77-bussen være den eneste som går til Langteigåsen. Buss 71E vil starte fra Tollboden i Prinsens gate i stedet for fra Langkaia som det har vært en stund før 7. april.

Ruter opplyser til Bjorndal.no at forholdene og folks sine nye reisevaner vil bli fulgt nøye og busser står i beredskap.

Fra januar 2016 vil T-banen igjen begynne å gå til Bøler. Resten av strekningen åpner i april 2016.

Vi venter svar på om NSB vil ha mulighet til å sette inn ekstra kapasitet for å hjelpe trafikkavviklingen fra Oslo Sør. Jernbaneverket og NSB har tidligere sagt at det ikke er mulig å forsterke rutetilbudet til Hauketo før Follobanen er ferdig utbygd i 2021.

Når banen gjenåpnes i 2016 skal antallet avganger på linje 3 økes fra én til to i kvarteret. Arbeidene omfatter også stasjonene, som vil få ny belysning og nye leskur.

På grunn av finansieringen, var det i første omgang bare planlagt oppgradering av strekningen til Bogerud. Strekningen fra Bogerud til Mortensrud vil imidlertid nå bli oppgradert samtidig i og med at det er kommet på plass en ekstrabevilgning på 35 millioner.

Link til https://ruter.no/trafikkflyt/endringer/buss-for-t-bane-3

kart over bussrutene:

http://www.sporveien.com/ikbViewer/Content/2532745/%C3%98stensj%C3%B8bane%20buss%20for%20bane%202015.pdf

rutetider:

https://ruter.no/Documents/Nyheter/buss_oslo_syd_fra07042015_buss71E.pdf

Les mer om oppgraderingsprosjektet på Sporveiens sider her:

http://www.sporveien.com/ikbViewer/page/inter/prosjekter/artikkel?p_document_id=2459854

http://www.sporveien.com/ikbViewer/page/inter/nyheter#/pressreleases/oestensjoebanen-stenger-for-fornyelse-og-omfattende-vedlikehold-7-april-1136446

Les også mer i Nordstrand Blad:

http://www.noblad.no/7__april_stenger_T_banens_linje_3_i_ett__r-5-56-6329.html

Her er BBS sitt brev til Ruter angående alternativ transport:

[wpfilebase tag=file id=82 tpl=simple /]

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.