Arkiv

Admin

Vi minnes Bjørndalkunstneren Rolf Thomas Thommessen

Det var med sorg vi fikk vite at Bjørndals fremste multikunstner, Rolf Thomas Thommessen, døde 9. mars etter å ha vært syk de siste årene. Han var født i 1950.
Rolf Thomas kom til et Bjørndal i støpeskjeen, og var med på å skape den identiteten vi har i bygda vår gjennom sitt virke i nærmiljøet. Han bodde på Nyjordet og jobbet bl.a. som lærer både på Bjørndal og Seterbråten skole.

Bjørndal skole i 17. mai-tog
(foto: Hanne Sofie Logstein)

Gjennom kunsten har Rolf Thomas satt sitt preg på Bjørndal. Han tegnet skolefanen både til Bjørndal og Seterbråten skole. Han lagde også bilder (monotypier) der farger ble festet på glassplater og som deretter ga ett avtrykk pr. plate. Flere på Bjørndal har slike bilder på veggene, også siden ildsjeler i Bjørndal idrettsforening en periode ble takket med et bilde som Rolf Thomas hadde laget. Etter hvert ble det også kunstutstillinger i nærområdet med bildene hans.    
Rolf Thomas har også drevet med musikk og var bl.a. med i Salt & Pepper band og Kolbotn blues band. Bjørndal fikk glede også av denne siden til Rolf Thomas. Han ledet sangkoret Bjørnebærene og på en kulturfestival sang flere hundre elever gregoriansk musikk under hans ledelse. Det er Rolf Thomas som har skrevet Bjørndalsangen som vi synger hver 17. mai, men han lagde også flere andre sanger til og for Bjørndal, som en «rap» da Bjørndal Idrettsforening startet opp og sangen «Taco til frokost».
Mange på Bjørndal vil likevel huske Rolf Thomas for den personen han var. Han var en svært positiv person som spredte mye glede blant dem han hadde rundt seg.
Rolf Thomas flyttet fra Bjørndal og til Jeløya utenfor Moss der han etablerte Galleri Kvinnelist ved Røed gård og hadde en rekke utstillinger. Det var et slag for han da låven med galleri og kunstnerverksted brant ned i mars 2010 og mange av bildene han gikk tapt.
Det skal være en siste salgsutstilling med Rolf Thomas sine bilder i Galleri Kvinnelist på Jeløya helgen 22. – 23. april. https://www.facebook.com/events/1970847696469767/  

http://www.aftenposten.no/personalia/Nekrolog-Rolf-Thomas-Thommessen-618547b.html

Minneordene er skrevet av redaksjonen med god hjelp fra Eva Larsen, Bjørn Zarbell og Lars Trælvik

1 comment to Vi minnes Bjørndalkunstneren Rolf Thomas Thommessen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.