Arkiv

Admin

Forskningsprosjekt som ser på klima og reisevaner, trenger deltakere fra Bjørndal

En forskningsgruppe på Universitetet i Oslo trenger deltakere fra flere bydeler i Oslo, blant annet Bjørndal, som de kan intervjue om sine reisevaner i nærområdet. Dette skal analyseres sammen med hvordan samfunnet kan tilpasse seg endringer i klimaet.

Forskeren, som heter Hilde Solli, inviterer oss på Bjørndal på denne måten:
«Kan jeg intervjue deg om dine hverdagsreiser? Jeg vil gjerne intervjue folk på Bjørndal og Bjørnerud! Intervjuene er en del av et forskningsprosjekt om rettferdig klimaomstilling av urban hverdagsmobilitet. Målet er å utvikle bedre forståelse for hvordan Oslos mobilitet kan omstilles i tråd med kommunens klimamål, og slik at innbyggerne er inkluderte og opplever omstillingen som rimelig og rettferdig. I prosjektet skal jeg intervjue folk ulike steder i Osloområdet om hvordan de opplever daglige reiser, og jeg lurer på om du vil være med på intervju? Intervjuet vil handle om hvordan du reiser i dag og hvordan du opplever reisene dine. Jeg vil be deg om å spore reisene dine med mobiltelefonen, da får vi konkrete reiser vi kan snakke om under intervjuet. Det er frivillig å delta i prosjektet, og du kan også være med på intervju uten å spore reisene med telefon. Dersom du deltar, får du tilbud om et gavekort på 500 kroner.»

Hun planlegger å intervjue folk som bor i: Nedre Tøyen, Bjørvika, Ullern, Haugenstua, Bjørnerud, Bjørndal og Ytre Enebakk. Områdene er valgt for å få data fra områder der folk har ulike erfaringer og muligheter for hverdagsreiser.
 
Om Hilde Solli:
Hun jobber med en doktorgrad om rettferdig klimaomstilling av hverdagsreiser i by på Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi på Universitet i Oslo. Målet med doktorgraden er å bidra til økt kunnskap om hvordan Oslo og andre byer kan møte klimautfordringen og kutte klimagassutslipp på en sosialt rettferdig måte. Doktorgraden er finansiert gjennom Forskningsrådets ordning for doktorgradsprosjekter i offentlig virksomhet. Når hun ikke skriver doktorgrad, jobber hun med klimaomstilling og mobilitet i Klimaetaten i Oslo kommune. Prosjektet er godkjent av Sikt, som er kunnskapssektoren sin tjenesteleverandør.
Før du deltar vil du få tilsendt et informasjonsskriv og en samtykkeerklæring som du må signere. Alle som deltar, kan få tilsendt funn fra undersøkelsen. Vil du være med, ta kontakt med Hilde!  hilde.solli@kli.oslo.kommune.no. 97 52 05 45
 
 
Les mer om prosjektet på universitetets nettsider
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.