Arkiv

Admin

Veiforbindelse Bjørndal og Åsland?

Ny veiforbindelse til BjørndalPlan- og bygningsetaten sendte 21.05.2013 et brev til Ski kommune angående muligheten for å koble Bjørndal til E6 via Åsland. En slik ny veiforbindelse er nok ønskelig når Gjersrud/Stensrud-utbyggingen kommer i gang for å kunne forlenge bussforbindelsen som i dag ender på Bjørndal. I dag er som kjent Slimeveien den eneste forbindelsen for de 7776 personene som bor på Bjørndal.

Åsland vil i mange år framover bli brukt av Jernbaneverket som riggområde til bygging av Follobanen (nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski). Den nye veiforbindelsen vil nok ikke være aktuell før om 8-10 år når Jernbaneverket ikke lenger legger beslag på området. Da vil det også kunne bli aktuelt å forlenge T-banen fra Mortensrud videre til Bjørndal, Åsland og Gjersrud-Stensrud.

Plan- og bygningsetaten har laget mange skisser på hvordan Gjersrud-Stensrud vil kunne bygges ut. På illustrasjonsplanen datert 16.04.2013 ([wpfilebase tag=fileurl id=23 linktext=’Utkast til områderegulering av Gjersrud-Stensrud datert 16.04.2013′ /]) er det tegnet inn en ny veiforbindelse mellom Bjørndal og Åsland. Denne er foreslått som en forlengelse av Trollstien mot Ski kommune der den tar en sving over E6 og inn på Åsland-området.

1 comment to Veiforbindelse Bjørndal og Åsland?

  • Her er det snakk om å knytte framtidig bygging av en vei ut av Bjørndal i sør til a) boligområder som enda ikke er bygget, og b) en T-baneforbindelse som ikke eksisterer. De 7.776 beboerne på Bjørndal er her NÅ, og flere blir vi etter hvert som utbyggingen i området omkring Seterbråten og idrettsanlegget går sin gang. Har vi virkelig ingen påvirkningsmulighet i denne saken?? Er det noen som kjenner til byer og tettsteder av vår størrelse i Norge som ligger «i bunnen av en sekk» uten andre retrettmuligheter enn sekkens smale åpning??

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.