Arkiv

Admin

Follobanen – uke 6

JBV-150Jernbaneverket ønsker på denne måten å gi ytterligere informasjon om aktuelle aktiviteter på vårt anleggsområde på Åsland den kommende uken. Det er viktig for Follobaneprosjektet å holde god kontakt med nabolaget under utbyggingen av Follobanen, som blir innerste del av InterCity utbyggingen sørøst for Oslo.
Dette er blant aktivitetene på Åsland fra og med mandag 3. februar til og mandag 10. februar.

Boring av brønner

Den reetablerte brønnen syd for idrettshallen er flyttet slik at den ligger mest mulig skjermet fra akebakken. Brønn-røret er beskyttet av en “boks”, kledt med en isolasjonsmatte. I tillegg, etter innspill fra beboere, ble det lagt på ytterligere en isolasjonsmatte mandag ettermiddag.
I løpet av uken skal Østfold Brønnboring/Bioforsk på vegne av Jernbaneverket gjennomføre resten av arbeidet for å sikre målinger av grunnvannet.

Kartlegging av brønner

Jernbaneverket fortsetter arbeidet med å kartlegge og ta vannkvalitetsprøver av drikkevannsbrønner på Åsland denne uken. Berørte ble varslet skriftlig en uke før arbeidet ble startet opp.

Hafslund

Det blir sprengning i kabeltraseen på Åsland, nærmere bestemt i skogen opp mot utgravningene, denne uken. Arbeidene skjer kun på dagtid. Hafslund legger strømkabel til Follobanen og til en fremtidige ny bydelen Gjersrud-Stensrud.

Vann- og avløpsetaten, Oslo Kommune

Det vil pågå sporadisk pigging på dagtid på traseen ved Klemetsrud kirke. Dette er Vann- og avløpsetatens prosjekt for å forsterke vannforsyningen til Åsland.

Kontakt

Kommunikasjonsrådgiver/nabokontakt: Jon Amtrup, epost: jon.amtrup@jbv.no, telefon 932 28 926.

Hvis du vil ha informasjon om arbeidene på Åsland med Follobanen, vennligst send en mail til follobanen@jbv.no merket “Åsland”.

Fakta om Follobanen

Follobaneprosjektet blir innerste del av InterCity-utbyggingen sørøst for Oslo. Det nye dobbeltsporet fra Oslo S til kollektivknutepunktet Ski, er Norges største landbaserte prosjekt. Prosjektet omfatter blant annet bygging av landets lengste jernbanetunnel og ny, moderne stasjon og kollektivknutepunkt på Ski.

Mer informasjon om Follobaneprosjektet: www.jernbaneverket.no/follobanen

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.