Arkiv

Admin

Åpent møte om Gjersrud-Stensrud

Høringsutkast områderegulering Gjersrud-Stensrud (Illustrasjon: Plan- og bygningsetaten)

Høringsutkast områderegulering Gjersrud-Stensrud
(Illustrasjon: Plan- og bygningsetaten)

Torsdag 20. mars kl 18:00 – 20:00 holder Plan- og bygningsetaten åpent møte på Bjørnholt skole angående forslag til områderegulering for Gjersrud-Stensrud.
Bjorndal.no vil oppfordre så mange som mulig til å stille opp på dette møtet. Områderegulering for Gjersrud-Stensrud kan få stor betydning for Bjørndal. I hovedforslaget legges det opp til 10 000 boliger og at deler av utbygningen får et bymessig preg.

Med potensielt mange nye beboere stilles det også krav til forbedret kollektivløsning med forlengelse av T-bane fra Mortensrud via Bjørnholt skole og Bjørndal. Enebakkveien må utbedres og det legges opp til kollektivfelt fra Klemetsrud til Ryen. For at bussene skal få god framkommelighet kreves det utbygging av kollektivfelt langs Ljabruveien til Hauketo, men dette forutsettes vurdert i egne prosesser og er ikke en del av selve planforslaget. Det er også planlagt at den nye hovedgata for Gjersrud-Stensrud forlenges mot Bjørndal via Åsland slik at 77-bussen fra Holmlia og Hauketo vil fortsette via Bjørndal til Gjersrud-Stensrud.

Rundt Stensrudgata er det planlagt et bysenter med kjøpesenter, handel, spisesteder og andre møtesteder.
Det legges også opp til bygging av svømmehall, kulturhus/kino, idrettsplasser, fire torg og andre møteplasser.

Les mer om høringsutkastet i et tidligere innlegg på Bjorndal.no: https://www.bjorndal.no/?p=1753.

Presentasjonen som Morten Wasstøl og Helge Hatland ved Plan- og bygningsetaten holdt, kan dere se her (NB! Stor fil): [wpfilebase tag=file id=59 /]

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.